Winkels

Chinese Webshops

Hier vind je de shops die ik tegen ben gekomen. Van de winkels waar ik een bestelling heb gedaan heb ik een review geplaatst, deze hebben een eigen pagina waar de beoordeling te vinden is. Op die pagina kan je de webshop ook een score geven en kan je zelf ook je mening kwijt. Wil je je mening uitgebreid ventileren over een webshop en staat die er niet bij? Stuur dan je review naar me op, dan kan ik die op de website plaatsen.

De webwinkels zijn grofweg in twee categorieën in te delen.

Webshops

Dit zijn reguliere webshops waar de winkel ook direct de producten aan je verkoopt. De winkel zelf levert de producten aan je. Je kunt deze websites vergelijken met de reguliere webshops die we hier in Nederland hebben.

Marktplaats

Er zijn ook webshops die gericht zijn om verkopers en kopers met elkaar in contact te brengen. Een groot voorbeeld is AliExpress. Dit soort websites zijn te vergelijken met eBay en Marktplaats waar een verkoper zijn producten via deze website probeert te verkopen. Vaak niet in de vorm van veilingen of bieden op producten, maar voor vaste prijzen (eventueel met bulk-kortingen).

Een buitencategorie is eBay. Ik noem deze toch even omdat veel producten op eBay verzonden worden vanuit China. Veel producten uit de diverse webshops zul je ook op eBay vinden, je zult zelfs sommige verkopende partijen op eBay terug vinden. eBay heeft het voordeel dat het een beoordelingssysteem heeft waarbij de verkopers en kopers beoordeeld worden na elke transactie en zo kan je zien of een partij betrouwbaar is. Webshops hebben dit natuurlijk niet. Bij websites als AliExpress zul je dit principe ook terug vinden.

Shops

We hebben de lijst met winkels hiernaartoe verplaatst. Sorteerbaar en met een korte omschrijving met webwinkel. Wel zo handig!

Kijk rechts in de widget Top Reviews om te kijken welke shops en producten het beste scoren en welke Chinese webwinkel op deze site dus als beste wordt beoordeeld.

3 thoughts on “Chinese Webshops

  1. MB Auteur bericht

   Bedankt voor je reactie. Omdat Taobao.nl een Nederlands platform is en niet opereert vanuit China en zich richt op de hele wereld is deze niet opgenomen in onze lijst. Wel noemenswaardig, dus goed dat je hem noemt! Misschien schrijven we er binnenkort wel een artikel over, maar een aparte shopreview zal er niet komen.

   Nogmaals bedankt,
   ChinaReview.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *