screenshot-pompmall

PompMall

logo-pompmall

Sitereview

PompMall is een webshop uit China welke bestaat sinds 2014. Vrij nieuwe speler op de markt.

Website

screenshot-pompmall

De website van PompMall oogt erg standaard en springt er niet uit als een webshop die je snel zal onthouden. Kijkend naar de homepage wordt je overladen door de grote banner. Zoals vele shops richt ook deze shop zich vooral op  het promoten voor mobiele telefoons. De zoekmachine werkt niet erg goed. Tijdens het typen worden de zoektermen alvast getoond in een dropdown lijstje, maar als je naar het zoekresultaat gaat, is dit met meerdere zoektermen helemaal niet relevant. Als ik bijvoorbeeld zoek op ‘Cubot X17’, dan krijg ik 82 resultaten. Ik had er ongeveer 10 verwacht gezien het een vrij specifieke zoekterm is. Het zoeken gaat wel snel, maar een goede filtering ontbreekt, dus is het zoeken eigenlijk tegen het zinloze aan. Kijken we ten slotte natuurlijk nog naar de productpagina. Uiteraard vind je alle informatie en staan er duidelijke prijzen en foto’s, maar het was beter geweest als er een slideshow gekozen was voor de foto’s. Dat scheelt een hoop scrollen.

Assortiment

Het assortiment richt zich vooral op mobiele telefoons en aanverwante artikelen. Daarmee onderscheid het bedrijf zich niet erg van andere partijen. Op dit gebied wel een vrij compleet assortiment wat betreft Chinese merken.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen is standaard en goed. Betalen gaat via Paypal en is daarmee gewoon veilig. Er worden netjes mailtjes verstuurd van de orderstatus en tijdens het orderproces is alles goed verlopen. Product was binnen enkele weken (via gratis verzending) in huis. Product was goed en netjes verpakt.

Account en klantbinding

Zoals gebruikelijk vind je in je account je gegevens terug en daarnaast je geplaatste orders. Aan klantbinding doet PompMall (nog) niet. Gemiste kans voor als je juist loyaliteit wilt belonen. Mogelijk dat via de nieuwsbrief interessante acties langs komen, maar dat mag niet onder klantbinding vallen.

Support en community

Contact opnemen gaat via een contactformulier. Hoe snel er gereageerd wordt, wordt niet bij het formulier genoemd, mogelijk dat dit wel genoemd zal worden in het automatische antwoord. Verder diverse social media kanalen, te weten Facebook, Google+, YouTube en blogspot.

NB: Naast de website PompMall is er ook het mobiele telefoonmerk POMP. Op de website van PompMall.com komt een eventuele relatie tussen deze twee niet naar voren (behalve als producten in de webwinkel).

 

PompMall.com

PompMall.com
4.4

Website

7/10

Assortiment

8/10

Orderproces

8/10

Account en klantbinding

0/10

Support en community

0/10

Voors

  • Veel merken telefoons

Tegens

  • Slechte zoekmachine
  • Erg standaard uiterlijk shop
  • Social media buttons niet allemaal in gebruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *