8Seasons

8seasons

Sitereview

8Seasons is een webwinkel die zich met name richt op sieraden en het maken van sieraden. Een beetje de hobby winkel onder de Chinese webwinkels. 8Seasons bestaat sinds 2001.

Website

screenshot-website-8seasons

De website van 8seasons heeft een echte hobby uitstraling. Het design is niet op en top modern, maar zeer functioneel. Er is een overdaad een categorieën, maar alles is wel netjes terug te vinden. De hoofdpagina is wat groot, maar er is doorheen te komen. Het zoeken op de website gaat goed. Meerdere zoektermen is geen probleem. Zelfs uitgebreide filtering is mogelijk en dat is een groot pluspunt. Als we een productpagina openen valt direct op dat de pagina erg summier is. Geen mooi verhaal, alleen een korte omschrijving wat het product is, van welk materiaal, formaten, kleur, etc. Daarnaast een overzichtelijk tabelletje met staffel korting en wat duidelijke foto’s. Website werkt verder goed en verdiend dus een zeer ruime voldoende.

Assortiment

Het assortiment is erg goed. Heel erg gericht op het maken van sieraden (er zijn ook complete sieraden te koop, maar dat gedeelte is wat kleiner). Er zijn veel verschillende producten en alles is goed te vinden in de verschillende categorieën en met de filteringen. Het assortiment bestaat uit circa 15000 verschillende artikelen.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat natuurlijk zoals altijd zeer eenvoudig en betalen gaat met Paypal. Wat opvalt is dat verzending niet gratis is. Dat is jammer, maar onze testbestelling van 3 dollar is voor slecht 99 dollarcent thuisbezorgd, dus dat mag ook geen hoofdprijs heten. Daar kun je in Nederland bijna geen brief meer voor op de post doen. De verzending was binnen een week en de bestelling was na 2 weken in huis en dat is dus prima. De mails kwamen direct in de mailbox binnen en bevatten een net overzicht met plaatjes van je bestelde producten.

Account en klantbinding

In je account vind je natuurlijk je persoonlijke gegevens en je orderoverzicht terug. Allemaal netjes en overzichtelijk. Daarnaast vind je een overzicht van je coupons terug. Dat is bijvoorbeeld interessant voor je eerste bestelling. Je krijgt namelijk bij je registratie je eerste coupon. Bestel je meer dan 30 dollar, dan kan je direct 5 dollar korting verzilveren. Verder kun je helaas geen punten sparen, maar hebben ze wel een systeem bedacht waardoor je automatisch korting krijgt. Is je totaal aan orders 100 euro geweest, dan krijg je bijvoorbeeld bij je volgende order direct 2% korting. De korting loopt verder op naarmate je bestellingen hebt geplaatst. Kortom is dit een beter systeem dan punten sparen.

Support en community

Je kunt met 8Seasons op verschillende manieren in contact komen. Email, chatten, skypen en bellen. Op mails geven ze aan binnen 48 uur te reageren. Tot slot is 8Seasons te vinden op Facebook, Pinterest, Twitter, Google+ en hun blog.

 

8Seasons

8Seasons
7.9

Website

9/10

Assortiment

8/10

Orderproces

8/10

Account en klantbinding

8/10

Support en Community

8/10

Voors

  • Zoeken werkt erg goed
  • Duidelijke productpagina
  • Vaste klanten worden beloond

Tegens

  • Geen gratis verzending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *