jd.com-screenshot

JD.com

jd-logo

Sitereview

JD.com staat voor JingDong en is een website die werkt met wederverkopers. Eigenlijk een soort werking als eBay en dergelijke, maar dan enkel voor nieuwe producten. JD bestaat al vele jaren (1998, jdlaser.com, 360buy) en is genoteerd op de beurs. Naar eigen zeggen is het een van de grootste partijen van China.

Website

jd.com-screenshot

JD.com is een website die eigenlijk in het Chinees gepresenteerd wordt. Gelukkig hebben ze een subdomein gemaakt (http://en.jd.com) waar je alles in het Engels kunt vinden. De website is vrij standaard ingedeeld. Een banner, een menu met categorieën links en wat uitgelichte producten eronder. De Kleuren zijn verder goed gekozen en niet storend. Zoeken op de website gaat goed. Op basis van het resultaat kan je nog lekker door filteren op basis van categorie en prijs en dat in tegenstelling tot veel andere websites een verademing bij veel resultaten. Het resultaat is verder goed weergegeven en laad snel. De productpagina is goed opgezet. Prima informatie en goede productfoto’s. Je ziet duidelijk de prijs en wordt niet overladen met aanverwante artikelen waar je misschien wel in geïnteresseerd zou zijn.

Assortiment

Het assortiment is eigenlijk niet van JD.com maar van andere verkopers. Dat is niet in eerste instantie duidelijk en hadden wij dus niet door bij de testbestelling. Dat zagen we pas toen we een vraag stelden en van JD.com te horen kregen dat we het aan de verkoper moesten vragen. Verder is het assortiment vrij breed en kan je er veel dingen vinden (behalve levensmiddelen).

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Het plaatsen van een order was helaas niet zo makkelijk. Was het plaatsen van de order op zich niet zo moeilijk, maar voor registratie moest je je account activeren middels code die je via een SMS had ontvangen. Dat ging niet zo eenvoudig, dus kostte veel tijd (zie dit bericht). Eenmaal geregistreerd ging het eenvoudig en was de betaling via Paypal (CC ook mogelijk) snel gedaan. Verzending was gratis en de mails in de mailbox waren voldoende en helder. Het pakketje was helaas niet zo snel binnen, maar wel binnen de tijd die staat voor gratis verzending. Hier dus geen terechte klagen over.

Account en klantbinding

In je account vind je zoals gebruikelijk de standaard NAW en orderoverzicht terug. Geen bijzonderheden verder en je ziet gelijk dat het account zeer summier opgezet is. Wat opvalt is dat je geen punten kunt verdienen, maar erg gek is dat niet als je na gaat dat de verkoop van artikelen eigenlijk door andere verkopers geschiedt. Via je orders kun je overigens communiceren met de verkopers. Wat wel opvallend is, is dat je via je mail geen notificatie krijgt van een nieuw bericht. Gemiste kans, want zo wist ik niet dat ik een nieuw bericht had en moet je eigenlijk elke dag even kijken of er iets staat (als je een bericht verwacht natuurlijk).

Support en community

JD.com reageert snel op berichten en dat is een pluspunt. Via Facebook zijn ze ook terug te vinden of via het niet zo bekende VK en OK.RU.  Direct contact opnemen gaat via email of telefoon. Via email geven ze aan binnen 24 uur te reageren. Dat is ook onze ervaring.

JD.com

JD.com
7.3

Website

8/10

Assortiment

8/10

Orderproces

6/10

Account en klantbinding

7/10

Support en community

8/10

Voors

  • Goede zoekmachine
  • Nette productpagina
  • Snelle reactie support

Tegens

  • Geen bericht bij bericht via account
  • Registratie met SMS erg moeizaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *