About – Over ons

Deze website is gemaakt omdat we steeds vaker producten uit China laten komen. Wat opviel is dat er weinig review sites waren. Vaak was er eenzijdig door de beheerder een review geplaatst en kon men zelf niet een cijfer geven (soms wel reguliere reacties). Daarnaast was het aanbod van webshops zeer beperkt. Dit kan anders, dus is ChinaReview.nl in het leven geroepen.

Hoe werken we?

Wij werken op verschillende manieren. Allereerst proberen we zelf webwinkels te vinden en proberen we deze te reviewen. Dit gaat eigenlijk altijd gepaard met het plaatsen van een testbestelling. Dat is een bestelling waar we vinden zelf iets nodig te hebben of door iets te bestellen van weinig waarde waardoor we de kosten laag houden. Na het ontvangen van de order plaatsen we een review. Vanaf dat moment kunnen jullie zelf bijdragen aan de rating van de webwinkel door zelf te reageren en cijfers te geven. De waardering van ons als beheerder van de website telt voor 50%, dat wil zeggen dat de waardering van alle reagerende bezoekers gezamenlijk ook eens voor 50% mee telt. De voorwaarde die we stellen is dat sterk afwijkende cijfers wel onderbouwt moeten worden. Zomaar een 1 of een 10 geven is zinloos, daar zul je echt een toelichting bij moeten geven.

Als tweede geven we jullie de mogelijkheid webshops aan te dragen. We zullen dan het reviewproces voor de genoemde webwinkel starten als die aan de voorwaarden voldoet (Chinese webwinkel, of levert uitsluitend artikelen uit China).

Als laatste werken we op de manier dat webwinkels ons benaderen om producten te reviewen. Uiteraard noemen we dit duidelijk bij de review. Dit betekend niet dat we dan producten een extra goede waardering geven. We proberen altijd onafhankelijk te schrijven. Zijn we dit niet? Reageren dan zodat we nog eens kritisch naar onszelf kunnen kijken!

Contact

Als er vragen zijn kunnen jullie ons altijd bereiken. Het prettigst werkt het als je vragen stelt bij het gerelateerde bericht/artikel/review, op die manier kan iedereen zien wat je vraag is, helpen bij het beantwoorden en nalezen wat het antwoord is. Wil je toch contact met ons opnemen? Gebruik dan het contactformulier op onze website of stuur een bericht naar ons info mailadres.

Conclusie

We weten dat we niet een compleet overzicht hebben van Chinese webwinkels. We proberen wel zo compleet mogelijk te zijn. We zijn een reviewsite en reviewen producten, maar vooral winkels uit China. Vragen over bestellingen kunnen we daarom niet beantwoorden omdat we geen directe lijn hebben met de genoemde webwinkels. We doen ons werk altijd onafhankelijk en vooral vanuit liefhebber oogpunt.

 

Privacy