screenshot website dealsmachine

DealsMachine

logo dealsmachine

Sitereview

DealsMachine bestaat sinds 2006 en is ook een Chinese webwinkel die genoemd moet worden in het rijtje. DealsMachine is een bekende speler en komt voor op diverse lijstjes van bekende Chinese webshops.

Website

screenshot website dealsmachine

De website heeft een standaard indeling met in het midden de aanbiedingen en aan de linkerzijde het overzicht van categorieën. Prima indeling, niets mis mee. Wat in ieder geval goed gedaan is, is het feit dat de homepage niet oneindig ver naar beneden kan scrollen om maar zo veel mogelijk aanbiedingen te tonen. DealsMachine is hier goed mee omgegaan en heeft een kleine selectie gemaakt. Zoeken op de website gaat goed. Tijdens het typen worden er al suggesties gedaan en dat helpt altijd. Het zoekresultaat is relevant en meerdere zoektermen tegelijk is geen probleem. Het zoeken gaat snel en onder het resultaat worden nog gerelateerde resultaten getoond. Dat is erg prettig. Met het zoekresultaat is tevens filtering op basis van categorie mogelijk. Een productpagina is op zich goed, maar heeft een belangrijk verbeterpunt. Voordat je namelijk de specificaties ziet, worden producten getoond die anderen ook kochten samen met dit product wat je aan het bekijken bent. Dat is wat irritant, want dat is niet altijd direct wat je wilt. Pagina is verder goed, alle informatie die je nodig hebt is aanwezig. Al met al een prima website, die goed doorzoekbaar is en snel reageert.

Even een opmerking tot slot. Het valt me op dat de zoektermen in het zoekveld blijven staan tijdens het navigeren. Dat is prettig als je snel terug wilt gaan naar je zoekresultaat.

Assortiment

Het assortiment kent de bekende categorieën voor een Chinese webshop. Veel elektronica en gadgets, horloges, outdoor artikelen en lampen (LED). Wat opvalt is dat er geen kleding verkocht wordt. Dit is niet slecht, maar een constatering. Veel webshops doen dat er namelijk wel bij. Niet erg als je het toch niet nodig hebt. Het assortiment kent 10 duizenden artikelen, dus voor ieder wat wils. Prima assortiment met geen opvallende zaken.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat prima, betalen en uitchecken kan via Paypal. Wat opvalt tijdens het bestellen is dat er standaard verzekering aangevinkt staat, dus standaard niet gratis, maar het kan wel. Mijn testbestelling was na 4 weken in huis, iets langer dan je gewend bent (of zou willen), maar dat hoeft niet aan de webshop te liggen. Mijn ervaring is dat 2 op de 10 pakketjes er wat langer over kunnen doen. Oplopend tot wel 6 a 7 weken als je pech hebt. Mocht je dus in algemene zin iets snel nodig hebben, zorg voor een backup plan als iets niet snel binnen komt (in geval van cadeaus).

Account en klantbinding

Als je voor het eerst inlogt op je account (als je bijvoorbeeld hebt besteld via checkout van Paypal), dan wordt er direct gemeld dat je profiel niet compleet is en de vraag om deze in te vullen. Dit is niet verplicht, dus dat is prettig. Verder is alles aanwezig in je account wat je nodig hebt. Om klanten te binden heeft DealsMachine een puntensysteem met DM punten. Als je registreert krijg je direct je eerste 10 punten cadeau. Daarnaast voor iedere uitgeven dollar 1 punt. 20 punten is 1 dollar korting. Wat opvalt is dat deze wisselkoers naarmate je punten verdiend eigenlijk ongunstiger wordt. Bij 25 punten krijg je 1,5 dollar korting, wat nog interessant is om naartoe te sparen, maar vervolgens als je helemaal door spaart naar bijvoorbeeld 200 punten krijg je niet de verwachtte 10 dollar korting, maar slechts 7 dollar. Dat is dus een rare koers.

Support en community

Contact opnemen met DealsMachine kan in eerste instantie door gebruik te maken van het ticketsysteem. Daarnaast is er een chat beschikbaar tijdens kantooruren en zijn er voor de diverse continten telefoonnummers beschikbaar. Tot slot is er nog social media, maar wordt deze niet actief gepromoot op de website (althans, niet gevonden op de homepage of contactpagina). Ik heb in ieder geval op Twitter en Facebook dealsmachine terug gevonden. Als ik deze pagina’s open valt gelijk op waarom er geen promotie van is op de website. Erg actief zijn de accounts niet.

DealsMachine

DealsMachine
6.6

Website

8/10

Assortiment

8/10

Orderproces

7/10

Account en klantbinding

7/10

Support en Community

7/10

Voors

 • Zoeken werkt prettig
 • Zoekterm blijft in je zoekveld staan, ook na navigeren door website
 • Goede wisselkoers bij weinig punten

Tegens

 • Wisselkoers puntensysteem slecht naarmate je meer punten verdiend
 • Inactief op social media

1 thought on “DealsMachine

 1. Henk de J

  Website

  7.80

  Assortiment

  8.20

  Orderproces

  6.70

  Account en klantbinding

  7.40

  Support en Community

  0.00

  Heb een Tripodje besteld voor een paar euro, prima product voor de prijs, maar duurde wel 25 dagen voordat het in huis was, dat duurde wat lang. Aan de andere kant wel lekker een goedkoop product gratis in huis 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *