screenshot van de website sourcingmap

SourcingMap

logo sourcingmap

Sitereview

SourcingMap is een onbekende speler in Nederland, maar biedt dezelfde diensten als andere webshops die we kennen. Gratis verzending en veel elektronica vanuit China. SourcingMap bestaat sinds 2004 en is begonnen als wholesaler waarna later ook de focus is gaan liggen op B2C.

Website

screenshot van de website sourcingmap

De website oogt saai, maar daardoor wel rustig. De website is vlot in het gebruik en wat opvalt is het ontbreken van veel aanbiedingen op de homepage. Je vindt alles wat je nodig hebt, maar er is duidelijk gekozen voor eenvoud. Dat is wel te waarderen, want je wordt niet overspoeld met informatie waar je niet op zit te wachten. Het zoeken op de website gaat goed. Tijdens het typen in het zoekveld worden er suggesties gedaan voor zoektermen. Het resultaat is relevant (ook met meerdere zoektermen) en achteraf kan nog gefilterd worden op categorie. Een productpagina is net als de rest van de website zeer sober. Je vind er wat je nodig hebt (prijs, review, voorraad status, foto’s) en daar is dan zo wel alles mee gezegd.  Tot slot valt het op dat het navigeren naar subcategorieën erg veel niveaus heeft. Er is veel moeite gedaan in alle producten in bepaalde categorieën en subcategorieën te stoppen. Dit is op zich leuk bedacht, maar zorgt er soms wel voor dat je 5 kliks verder bent voordat je in je gewenste categorie bent. Al met al dus een prima webshop, die ervoor gekozen heeft zichzelf sober te presenteren.

Assortiment

Het assortiment is met elektronica, gadgets, speelgoed, outdoor en beauty weinig verrassend. Het enige wat opvalt is dat er een huisdieren categorie is. Vaak is dit wat verstopt, hier is een speciale categorie aangemaakt. Hoe groot het assortiment is, is lastig te bepalen. Er zijn geen totalen te vinden bij de categorieën of bij de subcategorieën. Helemaal naar het laagste niveau subcategorie genavigeerd leert een steekproef dat er dan vaak een 10-tal producten overblijven. Dit is verder prettig dat je het overzicht heeft, maar geeft niet de indruk van een groot assortiment waar je goed in kunt vergelijken tussen producten.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat eigenlijk heel gewoon en zonder bijzonderheden. Betalen en uitchecken direct mogelijk via Paypal. De mailbevestiging bevat helaas geen samenvatting van je order, dat is wel jammer. De verzending van de testbestelling verliep binnen 2 werkdagen en binnen 10 werkdagen was de bestelling in huis, dus al met al een ruimte voldoende.

Account en klantbinding

In je account vind je natuurlijk een overzicht van je orders en je NAW gegevens. Daarnaast valt het op dat ook je account weinig opties heeft en daardoor zeer sober is. Alles wat je nodig hebt is er, dus dat is verder geen probleem. Mijn testbestelling staat er netjes tussen, maar wat opvalt is het onduidelijkheid in punten. Bij mijn order staat dat ik een punt verdiend heb en ook daadwerkelijk heb in mijn account. Ga ik echter naar mijn puntenoverzicht dat staat er dat ik 1 punten heb, maar is het wat onduidelijk hoe ik die verdiend heb. Bij het orderoverzicht op deze pagina staat bij mijn testbestelling weer dat ik 0 punten verdiend heb. Erg onduidelijk. Mocht je netjes punten krijgen dan is het 2 punten per dollar of 10 punten voor een review. 1 punt is 1 dollarcent waard en dat is gezien je 2 punten per dollar krijgt een nette beloning die boven gemiddeld is in vergelijk met andere shops.

Support en community

Contact opnemen kan via email, contactformulier, telefoon, chat of via de post. Daarnaast is SourcingMap ook actief op Facebook en Twitter, dus voldoende mogelijkheden om contact op te nemen met deze webshop. Volgens eigen zeggen zijn ze 24 uur bereikbaar, maar kan het zijn dat het door drukte maximaal 24 uur duurt voordat je een reactie hebt.

SourcingMap

SourcingMap
7

Website

7/10

Assortiment

7/10

Orderproces

7/10

Account en klantbinding

7/10

Support en Community

8/10

Voors

  • Veel contactmogelijkheden
  • Chat!

Tegens

  • Geen orderoverzicht in mailbevestiging
  • Puntenoverzicht wat onduidelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *