screenshot romwe website

Romwe

LET OP: Deze review is niet gebaseerd op een testbestelling!

 logo-romwe

Sitereview

Romwe is een webwinkel gericht op kleding voor vrouwen. Romwe bestaat sinds kerst 2009 en bestaat daarmee ruim 5 jaar.

Website

screenshot romwe website

Als je de website opent valt het qua afbeeldingen gelijk op dat het gaat om een website waar kleding verkocht wordt. Het design is netjes en zakelijk. Qua gebruiksgemak valt het op dat de kledingcategorieen wat verstopt zit. Die vind je namelijk onder het menu ‘shop’. De eerste keer zal het voor iedereen dus even zoeken zijn, want dit is niet gelijk duidelijk. Zoeken op de website gaat uitstekend. Meerdere zoektermen is geen probleem. Helaas is uitgebreide filtering zoals je waarschijnlijk van een website als Zalando of Wehkamp gewend bent niet aanwezig. Het enige wat je kunt doen is een sortering aanbrengen met het zoekresultaat. De productpagina’s zijn erg summier. Erg veel valt er in het algemeen ook niet over kleding te zeggen. Productfoto’s zijn van goede kwaliteit. Daarnaast is het duidelijk welke maten er zijn en vind je een prima omschrijving van het product. De website reageert verder snel en dat is gewoon goed.

Assortiment

Het assortiment richt zich volledig op kleding en toebehoren en dan alleen voor vrouwen. Wat opvalt is dat vooral de toebehoren categorieën erg leeg zijn. Sommige zelfs helemaal leeg.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen is zoals overal eenvoudig. Wat opvalt is dat verzending pas vanaf 50 dollar gratis is. Jammer, want dan zit je over de grens van de invoerkostenvrije zone en loop je risico op extra kosten aan de deur. Bestellen gaat door een account aan te maken en af te rekenen. Betalen gaat door middel van Paypal of creditcard. Beide prima betaalmethodes.  Omdat we hier geen testbestelling hebben gedaan geen score voor dit onderdeel.

Account en klantbinding

In je account vind je natuurlijk je orderoverzicht terug en je NAW gegevens. Qua klantenbinding wordt er niet veel gedaan. Wat je wel kunt doen is een video toevoegen van minimaal 60seconden welke moet gaan over kleding van Romwe. Hiermee kun je Freebies verdienen waarmee je kunt betalen in de webwinkel. Voor kledingbloggers hebben ze overigens andere interessante aanbiedingen, dus kijk daarvoor sowieso even op hun website.

Support en community

Via je account kun je tickets aanmaken voor vragen. Deze kunnen gerelateerd zijn aan een order, maar is niet verplicht. Daarnaast is er in een chat beschikbaar. Via social media zijn er natuurlijk ook contactmogelijkheden. Facebook, Twitter, Tumblr, Blogspot, Instagram, Pinterest en Youtube.

Romwe.com

Romwe.com
7.4

Website

7/10

Assortiment

8/10

Account en klantbinding

8/10

Support en Community

8/10

Voors

  • Overzichtelijke duidelijke productpaginas
  • Snelle website

Tegens

  • Onhandige navigatie website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *