screenshot van de website van lightake

LighTake

logo lightake

Sitereview

LighTake bestaat sinds 2008 en is een webshop die als doel heeft de beste B2C website te worden van Hongkong.

Website

screenshot van de website van lightake

De website van LighTake oogt op het eerste gezicht erg kaal. Waarschijnlijk komt dit door het weinig kleurgebruik in het thema van de webshop. Het wit overheerst enorm ondanks de eenkleurige banner midden op het scherm. De website wordt standaard in het Engels voorgeschoteld maar heeft een Google translate functie. De vraag is echter of je daar gelukkig van wordt, want veel vertalingen kloppen vaak net niet wat het begrijpelijk lezen van productomschrijvingen soms bijna onmogelijk maakt. Het zoeken op de website gaat erg goed en heel snel. Het resultaat stond binnen een seconden in het scherm en omdat ik een groot zoekresultaat had was er nog een flink aantal suggesties met extra zoektermen. Handige feature. Daarnaast kon er ook specifiek in bepaalde categorieën gezocht worden en een sortering in het resultaat aangebracht worden. Productpagina’s zijn overzichtelijk en alles wat je nodig hebt staat goed in beeld. Daarnaast wordt er duidelijk weergegeven dat je bulk korting krijg, dus hoe meer je koopt, hoe meer korting je op een product krijgt. Dit staat ook netjes in een tabel weergegeven.

Assortiment

Het assortiment is niet heel groot (als ik de categorieën wat door klik schat ik 10 a 15 duizend artikelen) en heeft in ieder geval de standaard elektronica, toys en gadgets categorieën. Daarnaast ook een paar afwijkende categorieën die je niet bij elke webshop ziet. Zo is LighTake zich een beetje gaan specialiseren in Rubix Cubes en aanverwante puzzels. In deze hoofdcategorie vind je 1001 artikelen, dus allicht voor de puzzel liefhebber wat te vinden. Daarnaast de categorie E-sigaret die opvalt. Hieronder hebben ze ruim 400 artikelen geplaatst die je helpen van de klassieke sigaret af te komen. Al met al dus een leuk assortiment met een paar leuke unieke categorieën, maar al met al niet een groot assortiment.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat zoals we gewend zijn heel simpel. Je plaatst je gewenste artikelen in je winkelwagen naar gelang je een account hebt of niet kan je direct uitchecken met Paypal. Na betaling krijg je netjes een bevestiging in je mail. Wel jammer is dat het linkje naar je ordertracking niet werkt. Hier zullen ze dus iets aan moeten doen, dus voor het gemak heb ik dat maar even gemeld. Mogelijk komt dit doordat ik een goedkope order heb en dat een order niet getraceerd kan worden tijdens zijn route, maar voor het gemak had de link me dan wel naar mijn order overzicht mogen sturen. Naast het defecte mailtje viel het me ook op dat de plaatjes in het mailtje niet getoond werden (terwijl die er wel in zaten). Ook een klein minpuntje. Het product dat ik besteld had was na 2,5 week in huis en dat is normaal voor pakketjes uit China.

Account en klantbinding

Je account is vrij basic opgezet. Je vind je account informatie, je adres gegevens en je orders terug. Daarnaast vind je natuurlijk je overzicht van punten terug. Punten verdien je door 10$ orders te plaatsen. Per 10 dollar verdien je een punt. 10 punten lever je vervolgens in voor 1$ korting op een order. Niet een heel belonend systeem, maar het is in ieder geval iets.

Support en community

Contact opnemen voor support en andere vragen gaat door middel van email. Er zijn een 4-tal mailadressen waar je met je vragen terecht kunt en er wordt aangegeven dat er binnen 48 uur een reactie volgt. Er staat niet bij of dit op kantoordagen geldt, dus dat klinkt goed. Andere reguliere contactmogelijkheden zijn er niet, dus bellen of chatten zit er niet in. Er is echter wel een forum, dus daar kun je ook met je vragen terecht. Tot slot heb je natuurlijk altijd de social media en daar vind je LighTake op Facebook, Twitter, VK, Google+ en YouTube.

LighTake

LighTake
6.5

Website

9/10

Assortiment

8/10

Orderproces

7/10

Account en klantbinding

7/10

Support en Community

7/10

Voors

 • Forum
 • Zoeken werkt goed op website

Tegens

 • Orderbevestigingsmail niet goed
 • Weinig contactmogelijkheden

2 thoughts on “LighTake

 1. Power1980

  Website

  7.00

  Assortiment

  7.80

  Orderproces

  6.60

  Account en klantbinding

  7.20

  Support en Community

  0.00

  Klein kabeltje besteld, na 3 weken in huis, dus prima. Wel netjes mailtjes gehad, maar je krijgt geen overzicht van je bestelling in het mailtje, dus dat voegt weinig toe.

 2. henk

  Website

  7.60

  Assortiment

  8.00

  Orderproces

  5.80

  Account en klantbinding

  6.80

  Support en Community

  0.00

  Heb een artikel besteld bij Lightake, wat opviel was dat ik geen mails krijg na de order. Geen bevestiging van de order, geen bevestiging van betaling (alleen diegene van Paypal) en geen verzendbevestiging. Na 4 weken wel mijn bestelling in huis, want ik zag in mijn account wel dat het artikel verzonden was. Mede hierdoor ga ik niet nog een keer iets bestellen. Wel zo prettig als je gewoon op de hoogte gehouden wordt van je mailtjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *