teavivre_screenshot

Teavivre

 

teavivre_logo

Sitereview

Teavivre is een webwinkel die zicht richt op thee. De naam zegt het al, dus erg verrassend is het niet. Teavivre levert thee die goedgekeurd is volgens EC normen en kan dus veilig geïmporteerd worden.

Website

teavivre_screenshot

Bij het openen van de website van Teavivre krijg je een groen gevoel. Het thema is erg groen, maar niet storend groen. De indeling van de website is standaard (menu links, producten aangeprezen in het midden van het scherm met een banner prominent aanwezig), maar goed. Scrollen is niet oneindig. Zoeken op de website gaat snel en goed. Meerdere zoektermen is geen enkele probleem. Filtering met zoekresultaat is niet mogelijk, sorteren wel. Op de website kun je thee met elkaar vergelijken. Vergelijken is niets meer dan dat je de soorten naast elkaar te zien krijgt, maar is misschien ook wel voldoende. Een productpagina is verder goed ingedeeld. Geen grote scrollpagina en goed gebruik gemaakt van tabbladen. Wat leuk is op de productpagina’s van thee is dat er een instructie staat hoe je de thee het beste kunt klaar maken. Op westerse en oosterse wijze.

Assortiment

Het assortiment is helemaal gericht op thee. Met name kun je bij Teavivre natuurlijk losse thee kopen. Daarnaast ook aanverwante artikelen zoals theepotten, servies, dienblad, etc. Wat opvalt is dat het assortiment zich alleen richt op thee en aanverwante artikelen en dat je Teavivre niet kunt betrappen op artikelen die iets met bijvoorbeeld koffie te maken heeft. Dat is erg positief en geeft daarmee aan zich puur te specialiseren op het gebied van thee.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat natuurlijk weer vertrouwd eenvoudig. Bij een productpagina kun je kiezen hoeveel gram thee je wilt hebben en vervolgens plaats je dit in je winkelwagen. Bestellingen boven 30 dollar worden gratis verzonden. Daaronder worden kosten in rekening gebracht. In onze testbestelling geval was dit $ 3.90 en het is dus verstandig om ruim thee te bestellen om de thee ‘goedkoop’ te houden. Betalen kan met Paypal of creditcard. De bestelling was na een paar weken in huis en was drie dubbel netjes ingepakt.

Account en klantbinding

In je account vind je natuurlijk een overzicht van je orders en NAW gegevens. Daarnaast vind je terug hoeveel punten je verzameld hebt. Bij 100 punten heb je een dollar verdiend. Deze kun je direct bij het bestellen inzetten. Je ontvangt 5 punten per dollar en 50 punten bij je registratie. Je moet eerst 100 punten hebben voordat je de korting in kunt zetten.

Support en community

We hebben zelf nog geen support nodig gehad. Mochten we die nodig hebben dan kunnen we daarvoor het contactformulier gebruiken op de website. Helaas worden er geen andere contactmogelijkheden genoemd en ook niet hoe snel de reactietijd is. Wat altijd kan is social media gebruiken. Facebook, Pinterest, Twitter, Youtube, Google plus, Steepster en RateTea.

 

 

Teavivre

Teavivre
7.2

Website

8/10

Assortiment

9/10

Orderproces

8/10

Account en klantbinding

8/10

Support en Community

7/10

Voors

 • Thee specialisten
 • Instructie voor thee zetten

Tegens

 • Gratis verzending pas vanaf 30 dollar
 • Weinig contactmogelijkheden

1 thought on “Teavivre

 1. Anoniem

  Website

  8.10

  Assortiment

  9.00

  Orderproces

  9.00

  Account en klantbinding

  7.00

  Support en Community

  0.00

  Altijd weer een verademing om hier wat te bestellen! Veel keus, maar niet de typische Europese smaakjes. Gewoon even wat anders. Bestel altijd voor 20 euro en ik krijg er altijd een gratis sample bij. Leuk om iets extra te proberen! Klein beetje verzendkosten is niet erg. Meestal binnen 2 weken in huis en netjes verpakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *