AliExpress

logo aliexpress

Sitereview

AliExpress is een soort eBay, maar dan groot in vooral Azië. De verkopers zijn dan ook vooral aziaten en we kunnen zelfs zeggen vooral Chinezen. Een tweede grote verschil met eBay is dat op AliExpress je eigenlijk alleen nieuwe artikelen tegen komt en je vooral gestimuleerd wordt in bulk (grote aantallen) te kopen.

Website

screenshot van de website van aliexpress

De website heeft een duidelijke eigen stijl qua design, maar wijkt niet af qua structuur van de gemiddelde webshop, waardoor het eenvoudig navigeren is. De homepage is wel een groot scrollvlak met alle hoofdcategorieen uitgelicht een aantal artikelen. Je moet net iets nodig hebben uit de footer (bijvoorbeeld de contactpagina), dan is het wat vervelend, maar voor dit soort websites is dat vaak niet nodig en ga je vaak direct naar een bepaalde categorie vanuit het hoofdmenu. Het zoeken op de website werkt erg goed, naast een relevant zoekresultaat is een uitgebreide filtering mogelijk. Het zoekresultaat is daarnaast overzichtelijk en op twee manieren weer te geven. Een productpagina is wat meer hoe de verkoper het ingericht heeft. De omschrijving is namelijk vrij in opmaak door de verkoper in te geven en kan daardoor juist wat overweldigend overkomen. Al met al is de productpagina wel overzichtelijk door een goede basis die AliExpress heeft neergezet.

Assortiment

Het assortiment is enorm. Als je bijvoorbeeld zoekt naar producten via diverse zoekmachines (niet alleen google, maar ook bijvoorbeeld chinaprices.us), dan kan het best eens voorkomen dat je je gezochte product op deze website tegen gaat komen.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat eenvoudig, maar je bent wel overgeleverd aan een creditcard en veel Nederlanders hebben dat niet. Dat is wel een minpunt, vooral als je bekijkt dat vrijwel alle webwinkels uit China wel Paypal aanbieden en vaak zelfs als standaard betaalmethode. De afhandeling van de order is verder heel duidelijk. Mails komen direct binnen en zijn netjes en overzichtelijk. De testbestelling was binnen 3 weken in huis, wat gewoon prima is.

Update: Sinds kort is het ook mogelijk om te betalen met iDeal. Hiervoor moet je een AliPay account aanmaken. Helaas is dit wel een extra handeling, maar zorgt er wel voor dat je geen creditcard nodig hebt.

Account en klantbinding

In je account vind je je geplaatste order en kun je berichten versturen naar de verkoper van het gekochte product. Aan klantbinding wordt niet gedaan, simpelweg omdat AliExpress zelf geen producten verkoopt en daardoor niet korting kan aanbieden.

Support en community

AliExpress verkoopt zelf geen producten en wat dat betreft ben je overgeleverd aan de support van de verkopende partij. Je kunt echter via AliExpress wel geschillen starten. Zelf heb ik daar geen ervaring mee, maar aan te nemen valt dat dit in dezelfde categorie valt als PayPal en DhGate waarbij je eerst met de verkopende partij tot een oplossing probeert te komen en vervolgens als dit niet lukt AliExpress zal proberen te bemiddelen.

AliExpress

AliExpress
6

Website

8/10

Assortiment

8/10

Orderproces

8/10

Account en klantbinding

7/10

Support en Community

7/10

Voors

 • Goede zoekmachine
 • iDeal

Tegens

 • Helaas geen Paypal

1 thought on “AliExpress

 1. StickyNote

  Website

  7.90

  Assortiment

  8.20

  Orderproces

  3.70

  Account en klantbinding

  0.00

  Support en Community

  3.00

  Heb een batterij voor een camera besteld. Kwam maar niet binnen. Na verschillende berichten zou er geld terug gestoort worden. Tot op heden (na een half jaar) nog steeds geen geld ontvangen terwijl niet wel toegezegd was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *