Screenshot website MiniInTheBox

MiniInTheBox

logo miniinthebox

Sitereview

MiniInTheBox is een website die valt onder het bedrijf LightInTheBox en is opgericht in 2006. De naam van het bedrijf komt van het speelgoed ‘Jack in the box’ (Duiveltje in het doosje) wat voor een verrassing moet zorgen als hij eruit komt. Zo wil dit bedrijf je verwachting overtreffen met de prijzen en producten die ze aanbieden. MiniInTheBox heeft een Europees distributiecentrum. Bij de producten die daar in voorraad zijn wordt dat vermeld.

UPDATE December 2015LightInTheBox en MiniInTheBox zijn van hetzelfde bedrijf. Omdat we veel negatieve reacties ontvangen over LightInTheBox plaatsen we deze update hier en passen we de scores van de support aan. De score die we destijds gegeven hebben is niet meer van toepassing. Zie verder het bericht bij LightInTheBox.

Website

Screenshot van de website van MiniInTheBox

De website oogt standaard aan, maar erg druk. Veel tekst en twee banners (een taal keuze en een app promo banner) helpen daarbij niet. De homepage is erg groot wat het de plank natuurlijk weer wat misslaat qua promotie van veel artikelen. Het zoeken op de site gaat goed. Het zoekveld wordt automatisch aangevuld en zoeken op meerdere zoektermen gaat goed. Daarnaast is er vervolgens nog een filtering op basis van categorieen aan te brengen. Wat opvalt is dat de site in diverse talen te bekijken is waaronder het Nederlands en de vertalingen zien er goed uit. De site werkt verder vlot. Laatste puntje tijdens het browsen op de website en vooral de informatiepagina’s valt op dat je soms ook per ongeluk naar LightInTheBox wordt gestuurd, dit is soms wat vervelend en verwarrend.

Assortiment

Het assortiment is groot, gemiddeld heeft elke hoofdcategorie tussen de 20 a 30 duizend artikelen. De categorieën zijn daarentegen wel weinig verrassend. Wel een opvallende is dierbenodigdheden. Eentje die je weinig tegenkomt bij andere webshops, dus zeker het bekijken waard als je dierenliefhebber bent.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat standaard. Je kunt ervoor kiezen om eerst een account aan te maken, maar door via Paypal te betalen gebeurt het bijna automatisch. Na betaling krijg je vrij snel een bevestiging in je mailbox. Het artikel werd in mijn geval de volgende dag verzonden vanuit het Europese distributiecentrum in Polen en na 2 dagen had ik het al in huis.

Account en klantbinding

In je account vind je eigenlijk de standaard zaken terug. Bij je order wordt gevraagd om je ontvangst te bevestigen en vervolgens direct naar het review gedeelte gestuurd. Voor klantbinding krijg je, mits je ingelogd bent, direct te zien wat je korting is op je volgende bestelling. Dit zie je overal terug op de website boven in het scherm. Daarnaast wordt er erg gepromoot om mobiel te kopen. De bonuskorting is dan 3x hoger. Als je een review schrijft krijg je bovendien een bonuskorting. Als je de review niet schrijft wordt je daar na een paar weken aan herinnerd, op zich handig, maar in mijn geval kreeg ik gelijk twee mailtjes en dat vond ik wel irritant.

Support en community

Contact opnemen met MiniInTheBox is niet iets wat heel makkelijk gaat. De enige manier die aangeboden wordt is een contactformulier. Dit voelt wat karig, vooral als je snel geholpen wil worden. Er is daarnaast ook geen forum waar je vragen kan stellen. Er is gelukkig wel social media waar je iets op kwijt kan, dat zijn bijvoorbeeld Facebook, Twitter, YouTube, WeChat, Pinterest en een blog.

MiniInTheBox

MiniInTheBox
5.7

Website

8/10

Assortiment

9/10

Orderproces

8/10

Account en klantbinding

8/10

Support en Community

3/10

Voors

 • Groot assortiment
 • Europees distributiecentrum
 • Extra korting mobiel kopen

Tegens

 • Weinig contact mogelijkheden
 • Erg drukke homepage
 • Soms navigeren naar LightInTheBox.com

1 thought on “MiniInTheBox

 1. ed

  Website

  7.70

  Assortiment

  8.80

  Orderproces

  2.80

  Account en klantbinding

  3.00

  Support en Community

  0.30

  Producten zijn vaak van bedenkelijke kwaliteit. Verpakking laat vaak de wensen over. Zo is de verzendverpakking soms kleiner als het verpakte product (dus verfrommeld) screensaver in te slappe verpakking dus verkreukeld enz..
  Verzendingtijd vaak langer als aangegeven. Op reclame wordt niet of onvoldoende gereageerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *