Screenshot website Focalprice

FocalPrice

logo Focalprice

Sitereview

Focalprice is een webshop uit HongKong, ook deze webshop claimt de goedkoopste te zijn. Iets wat vaker geclaimd wordt.

Website

screenshot van de website van focalprice

Het eerste opvallende aan de homepage is dat het enorm druk is. Het lijkt wel alsof ze alles willen laten zien wat ze hebben. Alle categorieën hebben highlights op de startpagina, wat het een onoverzichtelijk geheel maakt. Het lettertype is prima, maar de lettergrootte had hier en daar wat groter gemogen voor het accentueren van de wat belangrijke onderdelen als bijvoorbeeld de categorieën. De website kan getoond worden in diverse talen. Opvallende daarin het Hollands. De vertalingen zijn in het algemeen goed gedaan, maar zijn soms vreemd. Zoeken op de website is lastig, want het gebruik van meerdere zoektermen tegelijk werkt niet. Met het zoekresultaat kan gefilterd worden met categorieën, maar één zoekterm is wel erg beperkt. Laatste opvallende aan de website is dat hij niet snel is. Op het zoekresultaat heb ik ongeveer 5 seconden moeten wachten.

Assortiment

In het assortiment zitten ruim 70.000 artikelen. De voornaamste categorieën zijn niet verrassend elektronica, gadgets, sport, kleding, sieraden en schoonheidsartikelen.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat standaard en simpel. Verzending is gratis en wordt binnen 1 a 2 dagen verstuurd. Opvallend is dat de betaalbevestiging pas 2 uur na het plaatsen van de order binnen is gekomen via de mail. Dat voelt niet zo prettig aan. Mijn testbestelling was echter na 14 dagen binnen, net als andere webshops, dus dat verliep gewoon prima.

Account en klantbinding

In je account vind je standaard informatie over je account, punten, coupons en orders. Coupons krijg je bij het aanmaken van een account en dat is natuurlijk mooi mee genomen. Met de punten die je verdiend kan je kiezen uit gratis producten. Opvallend is dat ik geen producten in het overzicht met gratis producten krijg te zien.

Support en community

Focalprice maakt gebruik van chat, maar je kunt ook contact met ze opnemen via je account en dan via een contactformulier. Ze geven aan binnen 24 uur te reageren. Bellen is ook mogelijk. Op Focalprice is ook een forum, daarnaast is Focalprice ook actief op social media als Facebook, Twitter en YouTube.

Focalprice

Focalprice
6.6

Website

5/10

Assortiment

7/10

Orderproces

7/10

Account en klantbinding

7/10

Support en Community

8/10

Voors

  • Chat
  • Nederlandse website

Tegens

  • Trage en drukke website
  • Slecht puntensysteem
  • Betaalbevestiging erg laat
  • Zoeken werkt erg slecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *