highqualitybuy screenshot

HighQualityBuy.com

highqualitybuy

Sitereview

HighQualityBuy.com bestaat sinds 2008, maar is geen bekende speler. Onterecht, want onze testbestelling is gewoon aangekomen en ook netjes!

Website

highqualitybuy screenshot

We openen de website en zien eigenlijk een standaard website. Een duidelijke linker menu met alle categorieen. Een grote banner met daaronder enkele uitspringende kleinere banners. Daaronder weer uitgelichte artikelen. Niets opvallends, maar wel netjes. De homepage is verder niet oneindig lang gemaakt, dus een beperkte prettige selectie. Echte aanbieding vind je onder speciaal daarvoor gemaakte pagina’s.

Zoeken op de website gaat goed. Meerdere zoektermen worden goed gecombineerd, maar daar is het dan ook wel mee gezegd. Extra filtering is niet mogelijk en bij erg grote zoekresultaten kan dat nog wel jammer zijn en daardoor wat minder bruikbaar.

Productpagina’s zijn goed opgezet. De informatie die je nodig hebt vind je met niet al te veel scrollen. Daarna vind je snel gerelateerde informatie en artikelen. Foto’s zijn netjes weergegeven in een fotocarousel, dus niet allemaal onder elkaar geplakt en dat is wel zo prettig.

De website laad verder erg snel. Geen klagen.

Assortiment

Het assortiment lijkt op het oog enorm als je kijkt naar het aantal categorieën en subcategorieën, maar je zult merken dat een groot aantal van deze groepen slecht vertegenwoordigt zijn. De grootte valt dus wat tegen en de echte identiteit van deze winkel is een raadsel.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat goed en eenvoudig. Veel producten worden tegen gratis verzending aangeboden, maar let daarbij op, een aantal producten hebben dit label niet, dus wees op je hoede. Heb je een order geplaatst dan krijg je netjes mailtjes. Ook van orderstatus wijzigingen wordt je op de hoogte gehouden. Wel jammer dat er niet in de emails genoemd wordt wat je dan besteld hebt. Wel zo prettig om een samenvatting in je mailbox te ontvangen. Betalen gaat natuurlijk via PayPal (wat ons advies sowieso is bij buitenlandse winkels) en onze testbestelling was via de gratis verzendmethode binnen drie weken in huis. Gewoon prima.

Account en klantbinding

Dit gedeelte konden we helaas niet testen. We hebben een testbestelling geplaatst, maar om een rare reden hebben we geen account meer. We weten niet of dit komt doordat we het wachtwoord zelf vergeten zijn (wachtwoord vergeten functie geeft geen mail na 10 minuten, dus niet kunnen herstellen) of dat er iets fout is gegaan bij de webwinkel. Klantbinding kunnen we ook verder weinig over zeggen. Iets over punten verdienen hebben we niet terug kunnen vinden. We geven hier een 6 omdat het wachtwoord herstellen functionaliteit in ieder geval een melding moet geven als je mailadres niet klopt. Anders moet er een mail komen, beide niet het geval.

Support en community

Support gaat natuurlijk via een contactformulier (waarachter natuurlijk mailfunctionaliteit zit). Hoe snel er geantwoord wordt, staat er niet bij. Daarnaast bieden ze een chatfunctionaliteit aan en dat is wel zo prettig. Via social media is HighQualityBuy ook te vinden namelijk via FaceBook, VK, Pinterest en Twitter.

HighQualityBuy.com

HighQualityBuy.com
7.1

Website

8/10

Assortiment

7/10

Orderproces

7/10

Account en klantbinding

6/10

Support en community

8/10

Voors

  • Chatfunctionaliteit
  • Snelle website

Tegens

  • Matige zoekmachine
  • Account? Wachtwoord?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *