screenshot website suntekstore

SuntekStore

logo suntekstore

Sitereview

SuntekStore is website opgericht in 2001 en profileert zich vooral op groene elektronica en gadgets. SuntekStore verstuurd vanuit Hongkong.

Website

screenshot website suntekstore

Als je de website opent oogt het gelijk groen. De kleurstelling past bij het motto van de website (Live Green, Buy Smart) en de windmolens als achtergrond zijn daarom goed gekozen. Wel jammer zijn de wolken op de achtergrond. Een zonnige achtergrond had de zonne-energie wat meer gestimuleerd, maar dat terzijde. De website oogt zeer overzichtelijk en rustig en op de homepage worden de aanbieding netjes geordend aangeboden. De hoofdcategorieën zijn via een automatische (dus als je er met je muis overheen gaat) terug te vinden. De site is standaard in het Engels en is met behulp van Google translate in elke gewenste taal te krijgen. Ook hier weer moet ik zeggen dat vertalingen door een machine natuurlijk nooit vlekkeloos zijn en soms voor rare situaties kunnen zorgen. Het zoeken op de website gaat vlot en goed. Ook meerdere zoektermen is geen probleem. Een filtering met het resultaat op basis van categorieën is mogelijk. Daarnaast kan je een prijsfilter aanbrengen, maar werkt het prijsfilter niet op de actuele prijs, maar op de doorgestreepte (dus niet actie) prijs. Dat is verwarrend. Productpagina’s zijn overzichtelijk en bevat alle benodigde informatie. Eventueel kun je een price match uitvoeren als je een artikel ergens anders goedkoper hebt gevonden. Of je beloond wordt voor het ergens anders vinden van een lagere prijs wordt niet genoemd.

Assortiment

Het assortiment is met name gericht op milieuvriendelijke artikelen als je de website in eerste instantie opent, maar gewoon de bekende categorieën die je bij vrijwel alle webshops tegen komt (elektronica, gadgets, toys, sport, tuin, hobby, etc.). Een beetje een tegenvaller is wel de solar-categorie. Daar verwacht je enorm veel van, maar als je die opent, krijg je eigenlijk maar een handje vol producten voorgeschoteld en om heel eerlijk te zijn zie ik geen verrassende dingen. Al met al is het assortiment dus niet vernieuwend al beloofd het uiterlijk en slogan van de website anders vermoeden. Een windmolen verkopen ze niet (op een porseleinen beeldje na) en dat is wel jammer, want dat is de achtergrond van de website. Al was het maar een bureaumodel…

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat vrij simpel. Je selecteert een product, plaatst deze in de winkelwagen, maakt een account aan en plaatst je bestelling. Bij het plaatsen van je bestelling moet je je adresgegevens opgeven. Jammer, want dit had ook vanuit Paypal gekund. Betalen gaat verder met Paypal. Na betaling vind je je order terug in het overzicht in je account. Het gekke is dat als je op je order klikt, je de melding krijgt dat je order niet bestaat. Verder krijg je ook niet direct een bevestiging van je order in mailbox. Een kwartier later werkt het wel, maar het mailtje laat 30 minuten op zich wachten, is wel wat storend. De verzending is daarentegen super verlopen bij mijn bestelling. Ik heb de bestelling op woensdag 10:00 uur Nederlandse tijd geplaatst en de bestelling was precies een week later in huis.

Account en klantbinding

Je account is vrij basic ingericht en dat is prima. Je vind er alles wat je nodig hebt. Je NAW gegevens en je order overzicht. Je punten vind je terug op je beginscherm van je account. Daar staat uitgelegd dat je 50 punten in kunt leveren en dat je dan 1 $ korting krijgt, maar echt duidelijk uitgelegd waar die punten vandaan komen wordt hier niet. Ik heb zelf een account aangemaakt en een order van 6.98 dollar gedaan. Ik heb een totaal van 5 punten. Mogelijk per 5 dollar 5 punten, maar dat is maar een gok.

Support en community

Contact opnemen kan per contactformulier, email of telefoon. Opvallend is dat ze vermelden dat niet-klanten fan moeten worden van de Facebook pagina, dus die mogen geen contact opnemen? Een geruststelling is in ieder geval dat ze altijd binnen 2 werkdagen reageren. SuntekStore is verder nog actief op social media, dus daar kan je altijd terecht. Ik heb al Facebook genoemd, maar ook Twitter, YouTube en een blog worden gebruikt.

Suntekstore

Suntekstore
6.7

Website

8/10

Assortiment

7/10

Orderproces

7/10

Account en klantbinding

7/10

Support en community

7/10

Voors

  • Erg snelle bezorging
  • Duidelijk thema van de webshop

Tegens

  • Order bestond niet na bestellen
  • Geen mailbevestiging na bestellen
  • Profileren groen, maar weinig producten in die categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *