McBub

logo mcbub

Sitereview

McBub is begonnen in 2004 via eBay en is snel uitgegroeid tot een groot verkoper. In 2009 is deze groei omgezet naar een eigen website. McBub heeft naast een distributiecentrum in het eigen land ook een distributiecentrum in de Verenigde Staten en Europa (Verenigd Koninkrijk) waardoor een select aantal producten sneller in huis kunnen zijn.

Website

screenshot van de website van mcbub

De website is in details net anders ingedeeld dan vele andere webshops en dat is misschien net even verwarrend. Een banner is bijvoorbeeld over de gehele breedte aanwezig waardoor de categorieën een stuk naar beneden vallen en een deel zelfs onder de ‘vouw’ (je moet scrollen om alles te zien). Een verder opvallend iets is dat de talenkeuze onderaan de website te vinden is. Meestal vind je die bovenin, maar hier hebben ze dat net anders gedaan, vreemd, maar als je ziet dat het uiteindelijk gewoon een google translate functie is, begrijp je dat het niet prominent aanwezig is. De website werkt verder goed en snel. Het zoeken werkt goed en tijdens het typen in het zoekveld krijg je suggesties en dat is erg prettig. Meerdere zoektermen is ook geen probleem. Op het zoekresultaat kan nog een beperkte filtering op basis van categorie aangebracht worden, maar het zoeken voldoet goed. Productpagina’s zijn verder overzichtelijk gemaakt en bij producten zijn goed gerelateerde producten terug te vinden (of wat andere klanten ook kochten die dat product kochten).

Assortiment

Hoe groot het assortiment is wordt niet echt duidelijk op de website. Een telling valt ook bijna niet te maken omdat je binnen categorieën ook niet krijgt te zien hoeveel artikelen in een categorie zitten. Dat is jammer, maar niet heel erg. De categorieën zijn verder weinig verrassend en zijn de gebruikelijk elektronica, toys, gadgets, juwelen, sport en gezondheid. Eentje die dan toch een klein beetje apart is, is de Gifts & Party Supplies. Hieronder vallen de feestdagen categorieën zoals Kerst, vaderdag, Halloween, etc. Als ik deze categorie echter bekijk zitten er maar weinig producten in, dus het lijkt bijna een restanten hoek dan echt een serieuze categorie. Tot slot nog twee opvallende zaken. Er is onder de categorieen een knop Random Gadgets, maar die stuurt je niet naar een willekeurige gadget, maar naar goedkope coole gadgets zoals de categorie erachter eigenlijk genoemd wordt. Tot slot onderin de footer van de website kan je nog op letter producten zoeken. Of dit veel gebruikt wordt vraag ik me af, omdat je in plaats van de letter categorie zoek in het assortiment functionaliteit beter de goede zoekmachine kan gebruiken.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat eenvoudig zoals we eigenlijk overal zien. Je maakt een account aan. Je betaald met Paypal en je krijgt je mailbevestiging binnen. Opvallend is dat de afzender van McBub een ander bedrijf is dan McBub en dat kan verwarrend zijn. De verzendbevestiging is na een dag netjes in de mailbox en na twee weken was het product in huis. Prima, geen klagen.

Account en klantbinding

Je account is erg overzichtelijk gemaakt en kent weinig poespas. Je vindt je orders netjes terug en zijn zelfs per status ingedeeld. Voor als je veel orders hebt lopen kan dit een prettige indeling zijn. Opvallend bij deze website is dat ze geen punten weggeven bij je order of voor het schrijven van reviews. Iets wat je eigenlijk bij alle concurrenten wel terug ziet komen, maar hier niet. Ergens is het beloningssysteem van veel concurrenten een wassen neus, maar om dan helemaal geen punten te geven voelt dan wel weer goedkoop aan. Of is het juist niet goedkoop en moet je klanten niet lokken met dergelijke ‘klantbindingsystemen’. Persoonlijk vind ik het niet zo erg dat het er niet is. Ik ken erg veel webshops en verwacht niet grote orders bij webshops te plaatsen zodat ik veel korting ergens verdien, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die dit jammer vinden.

Support en community

Contact opnemen kan via chat, email, telefoon of per post en dat is erg uitgebreid, dus zeer positief. Op email reageren ze binnen 1 werkdag en dat is ook erg goed te noemen. Via social media is McBub actief op Facebook, Twitter, YouTube en een blog.

McBub

McBub
7.3

Website

8/10

Assortiment

7/10

Orderproces

7/10

Account en klantbinding

6/10

Support en Community

9/10

Voors

  • Zoeken werkt heel prettig
  • Veel contactmogelijkheden

Tegens

  • Beetje vreemde indeling homepage
  • Geen beloningssyteem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *