Distribution_centre

Europese distributiecentra

Om geen verrassingen aan de deur te hebben is het goed om gebruik te maken van Europese distributiecentra. Doordat producten binnen de EU verzonden worden, kunnen ze vrij van kosten (BTW, invoerkosten) geleverd worden. Enige zijn natuurlijk de mogelijke verzendkosten die gerekend worden door een webshop, soms zijn die anders dan verzending vanuit China. Op deze pagina wordt per webshop uitgelegd waar de centra zitten en hoe je kunt zien of je producten vanuit die centra verstuurd worden of niet.

Antelife

Antelife heeft een warenhuis in Spanje, Duitsland en Frankrijk. Via een speciale website krijg je het assortiment te zien in dat warenhuis. Vanuit Antelife wordt je vooral naar de Spaanse variant gestuurd omdat deze meer op de volledige Europese markt gericht is. Bij het product staat duidelijk vermeld of hij in het warenhuis op voorraad ligt.

Banggood

Banggood verstuurd vanuit een distributiecentrum in het Verenigd Koninkrijk. Banggood heeft daar een speciale website voor gemaakt. Bij de producten zelf is het aan de verzendmethode te zien waar je producten vandaan komen.

ComeBuy

ComeBuy heeft een centrum in Duitsland en heeft een voorraad die via deze site inzichtelijk is. Bij producten kun je aangeven vanuit waar het product verstuurd moet worden, dus je kunt er altijd nog voor kiezen om vanuit China te laten versturen.

CooliCool

CooliCool heeft een distributiecentrum in Europa. In welk land precies is niet direct duidelijk. De voorraad is via deze site in te zien. Bij een product is te zien of het product inderdaad vanuit dit warenhuis verzonden wordt.

DX.com / DealExtreme

DealExtreme levert vanuit Europa en heeft daarvoor een speciale webshop. Wat opvalt is dat je bij producten niet ziet dat het uit Europa komt. Je moet er dus vanuit gaat dat alle producten van deze speciale site uit Europa komen. Ook opvallend zijn de hoge verzendkosten voor lage orderbedragen. Boven $30 is verzending echter gratis en daar zit je snel op met smartphones. Anders is het verstandig om te bestellen via de reguliere webwinkel waar je geen verzendkosten hebt.

Update: Let op, van een bezoeker kregen we te horen dat diverse producten erg lang op zich laat wachten voordat ze aan gekomen zijn en het lijkt er zelfs op dat er toch vanuit China verstuurd wordt. Erg dubieus en bezint eer ge begint! Kies dus altijd voor de juiste betaalwijze zodat terugvorderen eenvoudig is.

Update 2: Na een eigen test is inderdaad gebleken dat ze geen Europees distributiecentrum hebben. Na wat speurwerk blijkt dit ook op de website te staan, maar erg onduidelijk. Voor bestellingen via de Europese website geldt dus ook de belastingheffing aan de deur.

eBay

eBay is geen webwinkel, maar kent natuurlijk wel veel verkopers binnen Europa. In je zoekfilters kun je aangeven alleen binnen Europa te zoeken. Bij de productpagina wordt vaak getoond van waaruit het product gestuurd wordt, dit kan nog afwijken van waaruit de aanbieder zelf komt. Let hier goed op!

GeekBuying

GeekBuying heeft twee Europese centra. Eentje in Spanje waar ze het meest op focussen vanuit het website en eentje in het Verenigd Koninkrijk. Op basis van de voorraad in de VK is dit geen verrassing, want daar lijkt bijna niets te liggen. Daarnaast verstuurd de centra in het VK ook alleen binnen het land zelf. Bij een productpagina is duidelijk aangegeven waar het product vanuit gestuurd wordt.

LightInTheBox / MiniInTheBox

LightInTheBox / MiniInTheBox hebben lokale magazijnen in Europa, wat jammer is, is dat het erg lastig is om te ontdekken of een product verstuurd wordt vanuit Europa of vanuit China. Volgens de help pagina moet er een lokaal verzending kenmerk bij het product staan. Let hier dus op mocht je een duurder product willen kopen.

MeriMobiles

MeriMobiles heeft een Europese en een Canadese warenhuis. Voor de goederen in het Europese warenhuis is een speciale pagina aangemaakt waar je de producten kunt vinden die te koop zijn binnen Europa. Voor deze producten zijn geen extra verzendkosten.

Mp4Nation

Mp4Nation heeft iets bijzonders, ze hebben voorraad bij Amazon.uk. De vraag is alleen waar de voorraad precies ligt en of je als Nederlandse consument hier ook kunt bestellen en tegen welke voorwaarden van verzendkosten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *