Screenshot ChinaBuye

ChinaBúye

Logo Chinabuye

Sitereview

ChinaBúye is een vrij grote webwinkel uit China.

Website

Screenshot van de website van ChinaBuye

De website heeft een klassieke indeling. Aan de linkerzijde de categoriekeuze en verder een overdaad aan producten. Dat laatste is gelukkig niet zo gemaakt dat je eindeloos moet scrollen om alle aanbiedingen te zien, maar weer opgedeeld in tabbladen. Onderaan de pagina vind je een optie om je in te schrijven voor een nieuwsbrief, dit kun je eventueel met een QR-code doen. Grappige gimmick. Zoeken gaat niet zo goed op de website. Als je zoekt met meerdere zoektermen krijg je te veel niet relevant resultaat. Het lijkt er dus op dat de zoekmachine maar zoekt en matcht op 1 zoekterm. Filteren met het zoekresultaat is niet mogelijk waardoor de zoekmachine bijna waardeloos is geworden voor echt handig gebruik. Jammer, want vaak zal je een product willen zoeken met meerdere woorden om iets specifieks te vinden. Website reageert verder wel lekker vlot en is in 8 talen beschikbaar. Helaas niet in het Nederlands.

Assortiment

Het assortiment is met 50.000 artikelen vrij groot, maar zonder verrassende categorieën als elektronica, gadgets, schoonheidsartikelen, sieraden, sport en kleding. Wat wel opvalt is dat horloges een eigen hoofdcategorie heeft. Met bijna 6000 horloges mag dit wel, dus je kan wel zeggen dat er voor de horloge gek die elke dag een ander horloge wil, of elke kleur wil hebben hier moet zijn.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat vrij simpel zoals je gewend bent. Betalen kan door middel van Paypal of creditcard en verzending is in de meeste gevallen gewoon gratis. Verzending vind plaats binnen 1 a 2 werkdagen. Ik heb zelf een bestelling gedaan en die was binnen 3 weken in huis.

Account en klantbinding

In je account vind je al je activiteiten op de website. Zowel het aankopen, als op het forum, zo ook je activiteiten met betrekking tot support. Klantbinding verloopt via het sparen van gold points. Per uitgegeven dollar een punt of voor gegeven reviews. 100 golden points levert een dollar korting op.

Support en community

Voor de support wordt gebruik gemaakt van tickets. Dit is een prima systeem, want je kunt de tickets terug vinden in je account. Er is helaas geen chat aanwezig, waardoor je moet wachten op je antwoord. Veel antwoorden op algemene vragen kan je natuurlijk ook vinden op het forum of je kunt vragen stellen op een van de social media waar ChinaBúye actief op is, zoals Facebook, Twitter, Youtube of Google+.

 

ChinaBúye

ChinaBúye
7.8

Website

7/10

Assortiment

8/10

Orderproces

8/10

Account en klantbinding

8/10

Support en Community

8/10

Voors

  • Ticketsysteem voor support
  • Groot assortiment

Tegens

  • Geen chat met medewerkers
  • Slechte zoekmachine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *