nep schoenen

Namaak artikelen

Wat je veel tegen zult komen in China zijn namaak artikelen. Hoe meer er aangeprezen wordt dat het Genuine of 100% echt is, dan kan je er vanuit gaan dat het nep is. Vooral als de prijs daar ook nog naar is (bijvoorbeeld de helft van wat het hier zou kosten).

Mag je het dan importeren? Volgens de wet mag het niet, dus ik zal het je dus ook niet aanraden het te doen. De douane controleert hier in principe op en als je pakketje onderschept wordt kan je fluiten naar je product en kun je mogelijk een boete verwachten. Soms wordt het echter niet duidelijk vermeld en kun je het bij de betreffende webshop altijd navragen. De betere webshops zullen je eerlijk antwoord geven, maar als ze zeggen dat het echt is, weet je het eigenlijk nog steeds niet :).

Ik heb zelf een aantal namaakartikelen geïmporteerd (geheugenkaartjes) waar een merk op staat. Wat je leest op diverse fora is dat het vaak een sticker is van de fabrikant, maar dat het vaak een kloon betreft. Ik heb echter altijd mijn pakketjes zonder problemen ontvangen, maar dat is geen garantie dat het bij jou ook goed zal gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *