screenshot van de webshop madeinchina

MadeInChina

logo madeinchina

Sitereview

MadeInChina is een website die al vele jaren bestaat, maar door de jaren heen vele gezichten heeft gekend. Waar het in het begin nog niet echt een gezicht had voor kopers, kreeg het al snel een gezicht voor wholesale verkoop, pas de laatste jaren is het zich gaan richten op directe consumenten verkoop. Het laatste jaar heeft de website het uiterlijk (met de panda) die het nu heeft. MadeInChina is gelieerd aan DX.com.

Website

screenshot van de webshop madeinchina

Als we de website openen valt gelijk op dat het design er eentje uit duizenden is. Niet verrassend, maar zeer herkenbaar. De homepage kent de standaard indeling met links de categorieën en in het midden de aanbiedingen. Het zijn er net genoeg om het niet vervelend te gaan vinden, maar wat wel opvalt is dat er veel van hetzelfde aangeboden wordt op de startpagina. Gaan we zoeken op de website dan merk je gelijk dat het goed werkt. Tijdens het typen krijg je al suggesties. Het zoekresultaat is relevant (ook meerdere zoektermen) en de zoektermen zijn rood gemarkeerd bij de zoekresultaten. Erg prettig. Daarnaast categorieën waarmee nog gefilterd kan worden. Gaan we naar een productpagina dan kan ik hier alleen maar blij van worden. Waar ik in veel reviews klaag over het eindeloos scrollen, is er hier goed over nagedacht. De informatie is opgedeeld in tabbladen en de foto’s staan alleen in de foto-slider en niet verder ook niet op de pagina groot afgebeeld. De pagina is lekker overzichtelijk en de aanbiedingen zijn door de goede indeling niet storend.

Assortiment

Het assortiment is net wat anders dan de gemiddelde webshop en je vindt hier vele artikelen die je niet ergens anders zult vinden. Wat erg opvalt in het assortiment is dat het gericht is op design accessoires voor in je huis. Van stickers tot kussens, van lampen tot artikelen in bad- en slaapkamer. Heel divers en zeker iets waar de gemiddelde vrouw wat leuke artikelen kan vinden.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat eenvoudig en snel. Betalen gaat via Paypal en verzending is gratis. Na betaling volgt direct een bevestiging met overzicht van je order in je mailbox. Bij verzending volgt ook nog een bevestiging en mijn testbestelling was na een aantal weken in huis. Wat wel opvalt is dat mijn testbestelling niet heel verzorgd was ingepakt. Ik had als test een sticker besteld en die was bijna opgevouwen in de bubbelenvelop gestopt en dat is wat jammer want dat is niet goed voor de kwaliteit van de sticker. Minpuntje. Sticker is prima, maar kan me voorstellen dat dit niet voor alle stickers even geschikt is.

Account en klantbinding

In je account vind je uiteraard je NAW gegevens terug en je orderoverzicht. Bij je order wordt gevraagd om de ontvangst te bevestigen. Na het bevestigen zijn je punten die je met je order verdiend hebt definitief. Je verdient een punt per uitgegeven dollar. Het leuke aan deze webshop is dat je ook punten achter de komma verdiend. Geef je dus 1.23 dollar uit, dan krijg je 1.23 punten. Het nadeel aan het puntensysteem is dat je het enkel kunt inwisselen tegen een vooraf geselecteerd groep aan goodies. Dat is wat minder.

Support en community

Bij MadeInChina is een forum waar je vragen kunt stellen. Daarnaast natuurlijk de wat meer directe (en persoonlijke) benadering. Bij MadeInChina is dat chat, email, telefoon en een ticketsysteem. Mocht dit niet werken dan kun je altijd via social media aan de slag (facebook, pinterest, instagram, twitter), maar in principe reageren ze binnen 24 uur op je vragen, dus het zal moeten lukken om contact met ze op te nemen.

MadeInChina

MadeInChina
7.4

Website

8/10

Assortiment

8/10

Orderproces

7/10

Account en klantbinding

7/10

Support en Community

8/10

Voors

  • Productpagina goed
  • Origineel assortiment
  • Punten verdienen achter de komma

Tegens

  • Klein puntje met mijn testbestelling
  • Beperkte inzet van punten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *