screenshot-merimobiles website

MeriMobiles

logo-merimobiles

Sitereview

MeriMobiles is een Canadees bedrijf dat vooral gevestigd is in China. Het richt zicht vooral op telecommunicatie. Het bedrijf bestaat zeven jaar.

Website

screenshot-merimobiles website

Bij het openen van de website valt gelijk de soberheid op. De minimale aandacht dat het design heeft gekregen schrikt gelijk af. Jammer natuurlijk, want je design is de eerste indruk die je achterlaat bij je potentiële klanten. Kijken we verder naar de website dan zien we een overdaad aan aanbiedingen op de homepage zonder echt ergens een focus op te leggen. Zoeken op de website gaat niet goed, meerdere pogingen gewaagd, maar vrijwel altijd heb ik vele pagina’s als zoekresultaat. Daar heb je niet zo veel aan. Jammer is ook dat de categorieën geen filters zijn (boven het zoekresultaat), maar juist redirects naar de complete categorie. De categorieën zijn wel gerelateerd aan wat je zocht, maar het had net iets beter gekund. Bij het openen van een productpagina vallen gelijk combinatiekortingen op. Koop je dit product samen met dit product, dan krijg je korting! Aanlokkelijk, maar storend voor diegene die nog aan het oriënteren is. De aanbiedingen zijn namelijk prominent in beeld. Als je wil weten wat het product is moet je dus scrollen en dat is zeker een minpunt. De website is verder goed. Categorieën zijn net even anders gepositioneerd dan de gemiddelde webshop, maar prima. Website is verder snel.

Assortiment

Het assortiment is vooral gericht op mobiele apparaten en mediaspelers. Dit is verder goed uitgewerkt is een breed maar gespecialiseerd assortiment. Hebben ze dan ook bijvoorbeeld de modellen die wij getest hebben op onze website? De Cubot X11 die we recent hebben getest is niet terug te vinden. De Thl T11 hebben we zo snel ook niet terug kunnen vinden. Is het daarmee direct een slecht assortiment? Nee, dat niet, maar gezien de Cubot X11 het vlaggenschip van Cubot is en net uit is, is dat wel opvallend.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen is eenvoudig. Betalen via Paypal en verzending is gratis. Helaas was mijn kleur niet op voorraad. Wat ze dan doen is een berichtje sturen via hun eigen ticketsysteem. Je krijgt daar een mailtje van, maar het is niet duidelijk dat dit mailtje een vraag betreft over je bestelling. Na drie weken dacht ik maar eens te kijken wat de status van de order was en het bleek toen pas dat er een vraag open stond. Toen direct de vraag beantwoord en de volgende dag werd het pakketje alsnog verstuurd. Jammer, hier kan dus flink iets aan verbeterd worden. De mails zijn dus totaal niet duidelijk. Pakketje is vervolgens na drie weken aangekomen en dat is op zich prima voor de gratis verzendmethode.

Account en klantbinding

Je account is eigenlijk heel summier. Je vindt er de standaard gegevens die je kunt wijzigen en een overzicht van je orders. Helaas geen punten die gespaard kunnen worden, dus trouwe kopers lijken niet beloond te worden. In ieder geval niet in de vorm van punten of iets dergelijks.

Support en community

Contact opnemen met MeriMobiles gaat via een contactformulier. Er zijn er twee. Eentje voor emailcontact en eentje om te vragen of ze terug willen bellen. De vraag is of je dat wilt, want vaak zit je met taalbarrieres. Verder kan je een brief schrijven naar China of Canada of hun blog volgen. Op hun website wordt niet genoemd over social media.

 

MeriMobiles

MeriMobiles
6.4

Website

7/10

Assortiment

7/10

Orderproces

6/10

Account en klantbinding

6/10

Support en Community

6/10

Voors

  • Snelle website

Tegens

  • Slecht contactsysteem bij vragen over order vanuit Merimobiles
  • Zoeken geeft vaak te veel resultaat
  • Geen punten verdienen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *