OBOstore

UPDATE 12-04-2015: Tijdens een regulier controle rondje blijkt dat deze website niet meer werkt. Kopen is uberhaupt niet meer mogelijk, want het enige wat je te zien krijgt is een duidelijke melding dat de website niet meer online is. Waarom precies wordt niet duidelijk. Het lijkt er in ieder geval op dat deze webshop voorlopig niet meer actief zal zijn. Beoordeling is tot nader order op 1 gezet.

 

logo obostore

Sitereview

OBOstore is een relatief kleine webwinkel uit Hongkong dat zich vooral richt op mobiele apparaten.

Website

screenshot van de website van obostore

De website van OBOstore is degelijk maar saai. Op het eerste gezicht ziet er niet echt flitsend uit, maar je vind er wel de zaken die je nodig hebt. De homepage is standaard ingedeeld en is niet opvallend rustig of druk. De website reageert vlot en het zoeken gaat goed. Meerdere zoektermen is gelukkig geen probleem en de zoekwoorden worden netjes gekleurd weergegeven in het resultaat. Op basis van het resultaat kan nog een categoriefiltering aangebracht worden, dat is minimaal, maar op zich voldoende. De productpagina is niet heel prettig ingedeeld. Eerst zie je netjes het product met prijs en foto’s, maar daaronder gelijk wat andere klanten ook kochten en daarna pas verdere specificaties en reviews en dat is jammer. Daar ben je namelijk niet direct in geïnteresseerd, want je wilt dat ene product hebben waar je naar toe bent gegaan.

Assortiment

Het assortiment is niet zo groot. Als je de aantallen bij de categorieën optelt kom je op ongeveer 12 duizend producten. Wat wel direct opvalt is dat het assortiment met name gericht is op telefoons, horloges en tablets. Als je kijkt naar het logo van het bedrijf is dat natuurlijk niet raar en dan is 12000 artikelen ook niet heel weinig. Je kunt dus stellen dat het een gespecialiseerde webwinkel is gericht op mobiele apparaten. Jammer is wel dat ze dan toch hier en daar een verdwaalde categorie hebben die er dan weer niets mee te maken heeft, zoals Mini Fans en tuinplanten.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat eenvoudig. Daar is niets op aan te merken. Het betalen gaat zoals bijna bij elke webshop met behulp van Paypal. Verzending vind vrij vlot plaats (binnen 2 werkdagen) en het pakketje is binnen 2 weken in huis en dat is gewoon goed te noemen. Het pakketje was netjes in bubbelenvelop ingepakt, dus helemaal geen klagen.

Account en klantbinding

In je account vind je niet zo veel opties zoals je wel eens bij andere webshops tegen komt. Eigenlijk alleen je persoonlijke gegevens, je orders, tickets en puntenoverzicht. Niets overdreven, gewoon prima. Alles wat je nodig hebt is er. Bij OBOstore kun je OBOscores sparen, dat zijn eigenlijk punten die je verdiend met orders of reviews. Ik heb echter zelf een review geschreven bij een product, maar een werkdag was deze nog niet goed gekeurd. Het vervelende is dat je je geschreven review ook nergens in je account terug kan vinden en zo de status terug kunt vinden. Je kunt je dan dus afvragen of alles wel goed is geregistreerd in het systeem. De OBOscores zijn verder qua verdienmodel boven gemiddeld. Je verdiend 2 punten per dollar en 100 punten is een dollar korting. In principe is dat dus twee keer zoveel als de meeste andere webshops en dat is erg goed.

Support en community

Contact opnemen met OBOstore kan via een contactformulier dat geschakeld is met een ticketsysteem. Dat werkt prima.  Verder heb ik naast de social media (Blog, Facebook, YouTube) geen andere contactmogelijkheden kunnen ontdekken en dat is wel erg beperkt. Rechtsboven in het scherm zie je wel een praatwolkje met CS Team is online to help, maar het lijkt dan alleen maar alsof je direct kan chatten, maar dat is het niet. De beloofde responstijd is op werkdagen binnen 24 uur.

OBOstore

OBOstore
1

Website

1/10

Assortiment

1/10

Orderproces

1/10

Account en klantbinding

1/10

Support en Community

1/10

Voors

  • Goed puntensysteem
  • Gespecialiseerd assortiment

Tegens

  • Waar is mijn review?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *