ChinaBuyGroup

logo-chinabuygroup

Sitereview

ChinaBuyGroup is een website die nog weinig bekendheid geniet en dat is ook niet vreemd, want de shop bestaat pas sinds 2012 en is daarmee nog vrij jong.

Website

screenshot-chinabuygroup

De homepage is er eentje waarvan je het design niet snel zult onthouden. Het is een standaard ontwerp met weinig opvallende elementen. Dat is niet erg, want daarmee ben je snel vertrouwd met de werking van de website. Het zoeken op de website gaat goed. Tijdens het typen wordt al een uitgebreide snelle resultaat getoond onder het zoekveld en met duidelijke plaatjes. Het zoekresultaat is relevant, ook met meerdere zoektermen en is snel in beeld. Wat fijn is dat je kan filteren met categorieën op basis van het zoekresultaat, iets wat vrij normaal lijkt, maar wat je niet veel tegen komt bij Chinese webwinkels. De productpagina’s zien er ook goed uit en zitten niet vol overbodige verwijzingen naar andere producten. Wat een grappige feature is dat deze winkel je een suggestie doet van enkele producten die vaak samen gekocht worden en geeft je daar de totaalprijs van aan en de mogelijkheid dit gelijk in je winkelwagen te plaatsen. Hopelijk is de volgende stap om je een korting erbij te geven, maar het begin is een interessante feature.

Assortiment

Het assortiment is eigenlijk heel breed en daarmee niet erg onderscheidend, je vind van alles bij ChinaBuyGroup van kleding tot elektronica.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat heel eenvoudig en je krijgt al snel een orderbevestiging in je mailbox. Wat opvalt is dat de eerste twee testbestellingen nooit langs de quality-control gekomen zijn. Waarom is natuurlijk de vraag en vooral de vraag waarom de producten dan niet vervangen zijn door een deugdelijke variant of uit de winkel gehaald zijn. Conclusie is dat het proces stroperig was en erg lang duurde. Helaas zelfs soms pas na onze actie dat er een refund plaats vond. Dit mag niet de bedoeling zijn. De derde bestelling wel netjes ontvangen binnen normale verzendtijden.

Account en klantbinding

In je account vind je de status van je order terug en dat is in ons geval geen overbodige luxe gebleken. In je account kun je ook je punten vinden, maar hoe deze verdiend kunnen worden is een raadsel. Misschien was onze testbestelling van te lage waarde, maar wij hebben nog geen punten ontvangen.

Support en community

Er lijkt een chat aanwezig te zijn, maar dit is een soort AI. Helaas lijken een aantal vragen die we stellen te lastig want sleutelwoorden of simpele vragen kunnen niet beantwoord worden. De enige andere manier om contact te krijgen met ChinaBuyGroup is via het emailadres dat ze zelf publiceren op de website. Geen handig formulier of ticketsysteem, gewoon service@chinabuygroup.com. Wat natuurlijk altijd kan is Twitter, Facebook en Google+ want daar zijn ze gelukkig ook op aanwezig.

ChinaBuyGroup

ChinaBuyGroup
5.3

Website

8/10

Assortiment

7/10

Orderproces

6/10

Account en klantbinding

6/10

Support en community

6/10

Voors

 • Goede zoekmachine op website
 • Prettige website

Tegens

 • Eerste 2 testbestellingen mislukt
 • Reward punten?
 • Weinig support opties

1 thought on “ChinaBuyGroup

 1. MB Auteur bericht

  Website

  7.60

  Assortiment

  7.00

  Orderproces

  2.00

  Account en klantbinding

  2.30

  Support en community

  2.00

  We (ChinaReview) hebben nogmaals een bestelling geplaatst bij deze webwinkel en weer blijft een bestelling zonder duidelijke reden bij de QualityControl hangen. Erg vervelend. Bij deze dus een extra reviewpunten en een sterk advies om hier (ChinaBuyGroup) niet te bestellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *