HeyStyle

heystyle-logo

Sitereview

HeyStyle is een zusterwebsite van EachBuyer. De website bestaat sinds 2013, maar valt onder het bedrijf van EachBuyer welke ook al jaren actief is via eBay en Amazon.

Website

screenshot van de website van heystyle

Wat opvalt bij het openen van de website is de bekende look and feel van EachBuyer. Het is geen geheim dat de website van EachBuyer is. De layout is verder prima en de website is snel, dus wat dat betreft prima dat de look and feel overgenomen is. Goedkoop ook voor de beheerder in onderhoud van het ontwerp. Zoeken op de website gaat prima. Niet geweldig, maar zoeken op meerdere zoektermen gaat goed. Waarom dan niet geweldig? Ik had van een puur op kleding gerichte website meer verwacht. Ik had een uitgebreide filtering verwacht (zoals maten, kleuren, stoftypes), maar die mis ik helaas. Enige filtering is categorie. De productpagina’s zijn prima. De maten hadden bij sommige producten wat duidelijk gemogen. De ene keer is er uitgebreid getoond welke maat hoeveel cm is, maar de andere keer is dit niet aanwezig. Bovendien was het handiger geweest als er een uniform tabelletje op elke productpagina werd gebruikt. Verder een prima pagina met alle benodigde zaken.

Assortiment

Het assortiment is kleding en met name vrouwenkleding. Er is ook mannenkleding, maar zeer beperkt. Als we kijken naar de grootte van het assortiment, dan valt dit ook erg tegen. Andere kledingwinkels en zelfs algemene webwinkels hebben een groter aanbod en dat valt wat tegen.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat eenvoudig. Verzending is gratis en betalen gaat eenvoudig met Paypal. Wat opvallend is (en dat is bij EachBuyer gelijk) is dat er op de website gepromoot wordt met lokale warehouses (distributiecentra). Jammer is dat dit niet bij de producten getoond wordt en ook geen aparte pagina is. Vooral bij grotere bestelling is dit interessant om te weten voor de verzending en de eventuele douanekosten. De testbestelling was binnen 14 dagen in huis en dat is goed. Mails kwamen direct binnen en waren duidelijk en overzichtelijk.

Account en klantbinding

In je account vind je alles wat je nodig  hebt. Van NAW gegevens tot je orderoverzicht en je verdiende punten. Je punten worden helaas niet gedeeld met Eachbuyer, maar zou ook uniek zijn. Dit zie je bij meerdere ketens dat dit niet het geval is, dus geen minpunt, maar kan wel een pluspunt worden als dit gemaakt wordt. Wat jammer is, dat je niet bij je puntenoverzicht te zien krijgt wat je ermee kunt doen. Gelukkig weten wij dit wel. Tijdens het bestellen kun je tot een bepaald maximum je punten inzetten voor korting. Daarbij is 1 punt 1 cent korting. Toch een leuk extra en je hebt geen drempel, want je kunt direct starten bij 1 beschikbare punt.

Support en community

HeyStyle is te bereiken via de post, email en telefoon. Zelfs een postadres in Engeland, dus dat kan handig zijn  als je snel je post ergens wilt hebben. De vraag is alleen waarom je analoge post wilt versturen als je ook kunt emailen? Daarnaast is er ook natuurlijk het rijtje social media Facebook, Twitter, Youtube en Pinterest.

HeyStyle

HeyStyle
7.3

Website

8/10

Assortiment

7/10

Orderproces

8/10

Account en klantbinding

7/10

Support en Community

8/10

Voors

  • Goed puntensysteem

Tegens

  • Slechte filtering zoekmachine
  • Klein assortiment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *