Screenshot EachBuyer

EachBuyer

logo eachbuyer

Sitereview

Eachbuyer is een grote webshop die vooral begonnen is via eBay en Amazon. Eachbuyer is begonnen in 2004 en verwerkt naar eigen zeggen 50.000 orders per dag.

Website

screenshot van de website van Eachbuyer

De startpagina van Eachbuyer oogt op het eerste gezicht erg standaard (de indeling) en druk. Druk vooral omdat er heel veel tekst aanwezig is. In het middenblok zijn een aantal hoofdcateogrieen opgesplitst in subcategorieën en dat maakt het een tekstueel geheel en een druk geheel. De website kan getoond worden in een aantal talen, maar helaas niet in het Nederlands. Zoeken werkt goed. Zoeken met meerdere zoektermen levert relevante resultaten op en het resultaat kan nog op categorieën gefilterd worden. De website reageert snel, maar de plaatjes laden niet allemaal even snel, dit zie je goed in de schermopbouw na het openen van bijvoorbeeld een productpagina. Als je je aanmeld voor de nieuwsbrief krijg je niet alleen de nieuwste aanbiedingen en promocodes binnen, maar maak je bovendien kan op een nieuwe iPhone.

Assortiment

Het assortiment is groot. In de categorieën elektronica, gadgets, schoonheidsartikelen, kleding en sport vind je een groot deel van het assortiment. We vinden ook een aantal opvallende categorieën zoals beveiligingssystemen en Super Sales. Het totale assortiment herbergt ruim 100.000 artikelen.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat vrij simpel en betalen kan met Paypal of creditcard. Verzending gaat in het algemeen binnen 1 a 2 werkdagen. Verzending is zoals gebruikelijk gratis. Ik heb ook een keer een kortingscode gehad waardoor mijn product gratis zou zijn, de order werd geplaatst, maar het product is nooit aangekomen, het blijkt (na contact te hebben gehad met EachBuyer) te komen dat het systeem 0-euro orders niet goed registreert. Let hier dus goed op als je ooit een kortingscode ontvangt. Via direct contact met iemand van de marketingafdeling heb ik meerdere malen gratis producten ontvangen (om te reviewen), tussen verzending en ontvangst zat gemiddeld twee a drie weken. Gek genoeg bij een testbestelling via de website (geen 0-euro order en heb een verzendbevestiging) ging het de eerste keer mis. Een andere bestelling ging daarentegen super goed en was na 8 dagen al in huis. Dit laatste betrof een artikel van meer dan 50$ en op het pakket hadden ze $15.99 gezet, waarschijnlijk mede hierdoor geen extra heffingskosten gehad aan de grens.

Tot slot nog een opmerking over het toepassen van kortingscodes bij je winkelwagen. Daar is niet altijd duidelijk waarom een kortingscode niet werkt. Soms kom je er zelf op een gegeven moment wel achter, maar als een code niet werkt krijg je niet altijd netjes een melding en dat is vervelend want dan ga je sowieso al twijfelen of je hem wel goed hebt ingevoerd.

Account en klantbinding

In je account vind je de normale zaken als je order overzicht, account informatie en een puntenoverzicht. Punten leveren je uiteindelijk een bepaalde VIP-status op. Hoe hoger de status hoe hoger de standaard korting die je krijgt. Mijns inziens het beste puntensysteem die ik tegen ben gekomen. De punten die je krijgt kan je daarnaast ook direct omzetten in korting. Per punt een dollarcent korting.

Support en community

Support kan via Chat, dat heeft altijd mijn voorkeur omdat je direct antwoord krijgt. Eachbuyer heeft geen eigen community, maar is erg actief op diverse fora op het gebied van promotie van zijn website. Ondanks de grootte van hun site zijn ze er dus nog steeds erg mee bezig. Ik ben bijvoorbeeld via www.samenkopen.net in contact gekomen met deze website en zo in contact gekomen met een van de medewerkers die producten ter review weg gaf. Ik heb daarnaast ook gezien dat ze op het import forum actief zijn. Op social media zijn ze ook actief op onder andere Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest en een blogdienst. Wat wel een minpuntje is dat ze via de mail niet snel reageren. Ik had zoals eerder gezegd een eerste testbestelling niet ontvangen. Voordat hun customer service reageerde duurde het nogal lang. Ik weet niet waardoor dit komt, maar mogelijk een pech gevalletje omdat het via mijn directe contactpersoon via de customer service verliep. Niet via de normale wegen, maar was wel een minpuntje.

Eachbuyer

Eachbuyer
7.8

Website

8/10

Assortiment

8/10

Orderproces

7/10

Account en klantbinding

8/10

Support en Community

9/10

Voors

  • Vaste klantenkorting
  • Snelle verzending
  • Chatten met support
  • Meedenken met klant
  • Veel promotie

Tegens

  • Geen EU distributiecentrum
  • 0-euro order blijft hangen zonder melding
  • Mijn eerste testzending ging mis
  • Kortingscode invoeren werkt niet goed

1 thought on “EachBuyer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *