Kaidomain

logo kaidomain

Sitereview

Kaidomain is opgericht sinds 2007 en is wordt kortweg ook wel KD genoemd. Kaidomain is gevestigd in Shenzhen. De naam van de website komt van de eigenaar die Kai heet. Kortweg dus het domein van Kai.

Website

screenshot van de website van kaidomain

Het uiterlijk van de website sprint in eerste instantie niet in het oog en is zeer eenvoudig. Wat op de homepage wel direct opvalt is de grote banner die veel aandacht vraagt. Hierdoor valt de navigatie een beetje weg uit het zicht. De homepage staat verder redelijk vol met aanbiedingen, waardoor je veel te scrollen hebt wil je alle informatie zien en dat is wat zinloos. Zoals eerder gezegd valt de navigatie van de website wat weg door de grote banner. Dit komt daarnaast ook door het simpele thema en de keuze voor simpele zwarte linkteksten voor de al beperkte hoeveelheid categorieën. KD zal er goed aan doen hier wat in te veranderen om de categorieën wat duidelijk in het oog te laten springen. Zoeken op de website gaat goed. Meerdere zoektermen is geen probleem, wat wel jammer is, is dat er bij het zoekresultaat aan de linkerzijde een overzicht met alle categorieën verschijnt. In eerste instantie denk je als bezoeker dat dit een filtering is voor je zoekresultaat, maar helaas staat dit er los van en is de navigatie die je eerst bovenin vond nu aan de linkerzijde te vinden. Tot slot bekijken we nog even een productpagina. Deze is wat onconventioneel ingericht en dat zorgt ervoor dat je even twee keer moet kijken voordat je door hebt hoe deze in elkaar steekt. Wat opvalt is dat de foto’s links als thumbnails onder elkaar te vinden zijn met als bovenste de grootste. In de rechterkolom van de productpagina vind je de details informatie zoals specificaties, beschrijving, prijs, bulkprijzen, gerelateerde producten en reviews. Op zich een prima indeling, maar doordat deze wat anders is dan anders even wennen. Niet perse slecht, maar gewoon even anders.

Assortiment

Als je de website bezoekt merk je gelijk dat het aantal productcategorieën zeer beperkt is. Je merkt dat het assortiment sterk gericht is op verlichting en dan met name de mobiele verlichting (zaklampen, lampen voor op fietsen, helmen, auto’s, etc). Het assortiment is zeer gespecialiseerd en dat maakt het juist zeer sterk. Veel verschillende artikelen te vinden binnen deze groep en als je rondkijkt zul je ook merken dat ze een huismerk hebben. Aan alle kanten merk je dat ze tijd en energie steken in het productportfolio. Al met al zeer positief. Kijk je echter naar de prijs, dan moet je wel concluderen dat we het hier niet hebben over een euroknaller webshop. De producten die ze aanbieden kosten misschien iets meer dan een paar dollar, maar zijn wel van een stuk hogere kwaliteit dan de gemiddelde plastic zaklamp die je bij de concurrent koopt. Zeg ik dus niet dat de producten duur zijn, maar zeg ik alleen wat over de prijzen op zich, ten opzichte van andere webshops. De prijs-kwaliteit verhouding voor draagbare lampen is hier vele malen hoger dan bij de gemiddelde andere Chinese webshop.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat ook bij KD zeer eenvoudig. Na het kiezen van de juiste producten kun je uitchecken via Paypal en is de bestelling al weer rond. Wat jammer is, is dat je in je mailtje geen orderoverzicht krijgt van wat er in je order zit. Je krijgt slechts een notificatie van het feit dat de betaling geslaagd is en dat je order bekeken kan worden in je account. Na een paar dagen kreeg ik voor mijn testbestelling een verzendbevestiging en binnen twee weken was mijn testbestelling in huis. Prima verlopen.

Account en klantbinding

Als je inlogt in je account vind je misschien wel een van de meest beperkte account die je maar kan vinden. In je account heb je naast een overzicht van je orders slechts drie opties ‘wachtwoord wijzigen’, ‘wensenlijst bekijken’ en je ‘facturen printen’. Niets meer en niets minder. Heb je meer nodig? Nou, je had misschien (gezien de review mogelijkheden) wat overzichten willen zien van de reviews die je geschreven had of van de foto’s die je hebt toegevoegd (volgens de webteksten zou dat namelijk moeten kunnen). Tot slot merk je dus al dat je geen punten kunt verdienen met je orders. Trouwe klanten worden niet standaard vanuit het systeem beloont. Gemiste kan? Ja, misschien wel. Je kan echter altijd producten in bulk kopen om korting te krijgen.

Support en community

Kaidomain is te bereiken via email, contactformulier, GoogleTalk (bestaat dat nog dan? Is dat niet Hangouts geworden), Skype en de social media Facebook en Twitter. Ik heb zelf contact gehad via email en dat contact verliep vlot. Vooral op werkdagen had ik eigenlijk binnen een halve dag een reactie en dat is gewoon goed te noemen. Zeer duidelijke reacties en ook een goed antwoord op mijn vragen. Wat opvalt is het gebruik van Skype en Hangouts (als het hangouts is geworden ipv GTalk), dan zijn toch handige middelen om direct in contact te komen waar geen kosten aan verbonden zijn.

Kaidomain

Kaidomain
7.7

Website

7/10

Assortiment

9/10

Orderproces

8/10

Account en klantbinding

7/10

Support en community

8/10

Voors

  • Goede producten
  • Geen onnodige account opties
  • Reageren vlot op email
  • Skype

Tegens

  • Categorieën overzicht bij zoekresultaat niet aan elkaar gelinkt
  • Summiere orderbevestiging
  • Zeer beperkte account mogelijkheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *