Terminologie

Als je koopt op Chinese webshops kom je wel eens termen tegen die je niet kent van Nederlandse webwinkels. Hier een paar termen uitgelegd om je op weg te helpen. Staat er een term bij die je niet kent? Reageer en deze pagina zal zo snel mogelijk uitgebreid worden!

Affiliate

Deze term kom je op bijna elke webshop tegen en dat is ook een term die je in Nederland tegen kan komen. Affiliate is eigenlijk een soort vertel-een-vriend functie en als die persoon vervolgens iets koopt, krijg jij een percentage van het orderbedrag. De precieze invulling verschilt per webshop.

Clearance

Soms kom je op een webshop een sectie Clearance tegen. Dit is niets anders dan een OP=OP hoekje.

Dropshipping

Dropshipping betekend dat je wilt dat er niets op of in het pakketje komt te staan waar het pakket vandaan komt. Dit is een constructie die je bijvoorbeeld kan gebruiken door zelf een webwinkel te openen en direct de artikelen naar je klanten laat sturen. Bijvoorbeeld. Je maakt een webshop aan www.voorbeeldwinkel.nl en je biedt daar product A aan voor 5 euro. Er komt vervolgens een klant bij je op je website en besteld dat artikel. Jij plaatst vervolgens een bestelling bij de Chinese webwinkel en maakt gebruik van dropshipping en laat het pakket direct versturen naar jouw klant. Jij zelf betaald het product, maar de klant krijg het product. Je hebt immers al de 5 euro gekregen van de klant.

Wholesale

Wholesale is vrijvertaald Groothandel. Dat wil dus zeggen dat je bijvoorbeeld te maken hebt met groothandel prijzen en je korting krijgt bij groot inkopen. Soms heb je een website die alleen aan wholesalers aanbiedt, dat wil niets anders zeggen dat een website alleen in grote aantallen zijn spullen verkoopt en zo een soort B2B webshop is. Je kunt er vaak wel spullen kopen, maar dan enkel in grotere aantallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *