screenshot van de website van pandawill

PandaWill

logo PandaWill

Sitereview

PandaWill bestaat sinds 2009 en is gestationeerd in Shenzhen, China. De naam van het bedrijf komt van de film Kung-Fu Panda.

Website

screenshot van de website van pandawill

De website van PandaWill oogt erg rustig en dat is prettig. Je wordt niet direct ondergedompeld onder de vele aanbiedingen, maar een nette selectie. Wat opvalt op de homepage is dat de nadruk op smartphones ligt. Mogelijk dat hier het meeste op verdiend wordt, want ze hebben ook andere producten in het assortiment. De website werkt verder redelijk, maar niet erg snel. Het zoeken duurt vrij lang, mailtjes worden erg laat verstuurd (bijvoorbeeld een password reset) en dat is jammer, want dit zorgt natuurlijk voor een bounce rate (met andere woorden, je gaat naar de concurrent). Het zoeken werkt dus langzaam en helaas wordt dat ook niet beloond. Het resultaat is niet wat we zoeken en verdere filtering is niet mogelijk. Is de website dan onbruikbaar geworden? Nee, het aantal categorieen waar producten in staan is redelijk beperkt en de filtering die daar in is aangebracht is redelijk sterk, dus dat beperkt je noodzaak aan zoeken, maar zoeken op meerdere zoektermen is soms toch handig als je bijvoorbeeld een type telefoon zoekt of een tablet met bepaalde eigenschappen die niet in het filter voorkomen. Tot slot is de website in een 8-tal talen verkrijgbaar, maar Engels zal voor velen het meest begrijpelijk zijn.

Assortiment

Het assortiment is met name gericht op tablets en smartphones. Dat merk je gelijk bij het openen van de startpagina van PandaWill. Verder vind je ook artikelen terug in de categorieën computer accessoires, wearables (soort smartwatches categorie), home en garden, auto elektronica, speelgoed en hobbies en buitensporten. Niet een bijzondere categorie, maar wel minder dan de gemiddelde webshop uit China. De grootte van het assortiment is niet heel bijzonder, maar goed te noemen.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat zoals gebruikelijk heel eenvoudig en mails worden snel verzonden. Het artikel dat ik besteld had was niet goed voorradig en werd pas na 3 dagen verzonden (maandag besteld, donderdag verzonden), maar was wel snel in huis (binnen 10 dagen), dus al met al prima verlopen.

Account en klantbinding

Klantbinding begint al door je aan te melden voor de nieuwsbrief. Je krijgt gelijk een welkomstbonus in de vorm van 50 punten wat gelijk staat aan 0.50$. Verder verdien je per uitgegeven dollar 1 punt, maar kan je maximaal 23000 punten verdienen (tenminste, dat staat in mijn account als maximum). In je account zijn verder de standaard zaken terug te vinden zoals je gegevens en je orders, maar eigenlijk kan je in je account alles terugvinden wat maar persoonlijk aan je gekoppeld kan worden. Denk dan niet alleen aan orders, nieuwsbrief inschrijven, adressen en punten, maar denk dan ook aan coupons, downloadbare producten, sales informatie, je wensenlijst, etc. Erg uitgebreid en dat is wel prettig. Enige minpuntje dat ik heb kunnen ontdekken is dat je de producten uit je order niet kan openen (je kan niet erop klikken en dat je dan naar de productpagina gaat).

Support en community

Voor support is er een chat aanwezig. Dat is altijd mijn favoriet, want je hebt snel een antwoord of je wordt direct verwezen naar het juiste loket. Verder kan je natuurlijk bellen en emailen. In de social media is PandaWill te vinden via een eigen forum, Facebook, Twitter, VK en YouTube.

PandaWill

PandaWill
5.1

Website

7/10

Assortiment

7/10

Orderproces

8/10

Account en klantbinding

8/10

Support en community

8/10

Voors

 • Goede filtering binnen categorieen
 • Rustige homepage

Tegens

 • Zoeken werkt niet goed
 • Zoeken traag
 • Mails komen laat binnen

2 thoughts on “PandaWill

 1. m angry

  koop hier nooit grootste oplichters telefoon bestel gelijk 1e dag problemen op eigen kosten teruggestuurd zou refund krijgen voor verzendkosten nooit gehad nadat ik het verzonden had werd de communicatie slecht elke keer weer van geef ons nog 2 weken dan is het weer 2 weken en weer 2 weken en er gebeurd niks dan is er na bijna 1 jaar helemaal meer geen reactie terug

  leer hiervan het zijn asociale oplichters koop liever bij gearbest veel betere prijzen en service

 2. Marcel

  Website

  5.00

  Assortiment

  5.00

  Orderproces

  3.00

  Account en klantbinding

  0.00

  Support en community

  0.00

  Hierbij mijn ervaring met Pandawill:

  Heb in november 2015 een BluBoo Xtouch voor 179 Euro besteld. Deze is uiteindelijk op 12 december 2015 opgestuurd. Na 4 maanden gaat echter het scherm stuk. Alleen nog maar strepen in beeld.
  Na een aantal emails met Pandawill besloten om hem voor eigen kosten op te sturen. Vervolgens duurt het 3,5 week voordat ik een bevestiging krijg dat hij is aangekomen. Volgens hun technische dienst is de schermprocessor stuk, en of ik even 36 USD wil betalen voor reparatie. Ik wijs hun op de garantievoorwaarden op hun site. Ze geven aan dat die kloppen, maar dat die bij een smartphone niet gelden voor het scherm, de accu en het processorboard. Dit is nergens te vinden in hun voorwaarden. Als ik ernaar vraag krijg ik ook geen antwoord. Samengevat : dus geen garantie.
  Betaal uiteindelijk 36 USD, want ik wil toch mijn telefoon terug.
  Vervolgens begint het lange wachten met heel veel email over en weer. Ze bieden me ondertussen alternatieve telefoons aan, die met hun specificaties totaal niet in de buurt komen van mijn Bluboo, of komen met een verouderde refurbished telefoon.
  Uiteindelijk komen ze met een voorstel tot compensatie. Ik krijg mijn 36 USD terug en ze geven voor mijn defecte telefoon 40 USD.
  Als tegenvoorstel kies ik vervolgens een telefoon uit hun winkel ter waarde van 145 USD.
  Deze zou ik kunnen krijgen, mits ik hier ook nog eens 40 USD bij betaal.
  Ik heb hun toen de vraag gesteld hoe nu is te verklaren dat een telefoon van 179 USD in 4 maanden tijd 140 USD in waarde kan dalen. Want zo lang heb ik hem maar kunnen gebruiken. En als ik in ga op hun voorstel heb ik in totaal ruim 250 USD betaald (douane en verzendkosten niet meegerekend), en krijg ik er een telefoon van 145 USD voor terug.
  Ik wacht nog steeds op antwoord. Mijn advies : koop NOOIT iets bij Pandawill.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *