screenshot van de website van clothing-dropship

Clothing-Dropship

logo clothing-dropship

Sitereview

Clothing-dropship is een webwinkel die bestaat sinds 2005. De naam van de website zegt het al, het is een vooral op kleding gerichte webwinkel.

Website

screenshot van de website van clothing-dropship

De website heeft een vrij standaard design met een kleine afwijking in de manier waarop de categorieën getoond worden. Dit is even wennen, maar werkt prima. De homepage is prima ingedeeld en heeft niet storend veel aanbiedingen of schreeuwende plaatjes en banners. Zoeken op de website gaat goed en snel. Meerdere zoektermen is geen probleem. Wat wel jammer is, is dat je geen filter mogelijkheden hebt met het zoekresultaat. Vooral bij 1000 resultaten is dat een groot gemis. Zelfs sorteren is niet mogelijk wat het helemaal onhandig maakt, dus een vrij exacte zoekterm is noodzakelijk. Kijken we naar een productpagina dan is deze vrij overzichtelijk. De maten worden goed getoond (ook hoe groot een maat dan is in bijvoorbeeld mm’s), er is een calculator om de verzendkosten te berekenen en de plaatjes en omschrijving is zeer duidelijk. Een laatste opmerking over de website. Het valt op dat er redelijk veel taalfouten staan in de servicepagina’s. Het lijkt er dus op dat het personeel niet heel goed Engels kan. Dit is op zich niet erg, maar kan mogelijk wat verwarring geven als je met hen communiceert.

Assortiment

Het assortiment is volledig gericht op kleding en gezien de naam van de website is dat niet verrassend. Wel jammer is dat je soms lege categorieën tegen komt. Mijn advies zou zijn om deze categorieën of te vullen met artikelen of ze niet te tonen. Het assortiment is verder vrij groot, maar soms zijn vooral de gangbare maten wat lastig te krijgen. Ik heb zelf een zwart shirt gezocht en die was er in maat M en L lastig te krijgen.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Geen gratis verzending. Eerst adres en account aanmaken. Terug vanuit Paypal geeft error in scherm. Betaling is wel geregistreerd. Testbestelling is wel op verzonden gemarkeerd, maar is na 1,5 maand nog steeds niet bezorgd. Een verzoek tot terugbetaling levert ook geen resultaat (geen reactie) op via Paypal. Mogelijk dat dit in verband staat met het Chinese nieuwjaar, maar na een ruime week had ik wel een reactie verwacht. Na twee weken eindelijk een reactie. Ook via de support mail een reactie. Duidelijke communicatie en een trackingcode gekregen. Een dag later na deze trackingcode heb ik toch mijn pakket ontvangen en heb ik de claim  van Paypal ingetrokken. Opvallend buiten het lange verzenden om was dat er geen mails verstuurd zijn vanuit de webwinkel. Niet als orderbevestiging, betaalbevestiging of verzendbevestiging. Dat was wat vervelend vooral in combinatie met de late levering.

Account en klantbinding

In je account vind je je orders terug met hun status en je NAW gegevens. Daarnaast vind je wat overige zaken als video center, email subscriptions, punten overzicht en een pagina waar je orders kunt traceren. Klantbinding gaat door middel van punten. Deze verdien je bijvoorbeeld door producten te kopen. Je hebt echter 500 punten nodig (je verdiend 1 punt per uitgegeven dollar (exclusief verzenden) voordat je deze kunt omwisselen in een korting van 5 dollar. Wisselkoers is dus standaard, maar de drempel is erg hoog.

Support en community

Tijdens het Chinese nieuwjaar is de website erg slecht voor vragen bereikbaar. Mijn vragen werden via Paypal en de support mail dan ook niet beantwoord (slechts na 1 a 2 weken). Dit is natuurlijk bij veel webshops zo, maar hier viel het op doordat ik er mee te maken had. Eenmaal contact ging het contact snel en had ik steeds binnen een paar uur een reactie, dus dat was zeer positief. Voor vragen kan er eventueel ook gebeld worden. Clothing dropship is verder actief op Facebook, Vk, YouTube, Pinterest en een blog.

Clothing-Dropship

Clothing-Dropship
6.7

Website

7/10

Assortiment

7/10

Orderproces

6/10

Account en klantbinding

7/10

Support en Community

7/10

Tegens

  • Taalfouten
  • Onhandige zoekmachine
  • Verzending niet gratis
  • Geen mails

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *