Screenshot DhGate

DhGate

logo-dhgate

Sitereview

DHGate is een soort eBay, maar dan voor nieuwe artikelen. Het aanbod van producten wordt aangeboden door diverse verkopers. DHGate verkoopt zelf geen producten maar faciliteert de marktplaats.

Website

Screenshot van de website van DhGate

Bij het openen van de website (meerdere dagen getest) valt het direct op dat de website niet erg snel laadt. Ook subpagina’s zijn niet erg snel en dat zorgt ervoor dat het niet prettig winkelt. Een meer gerichte zoekopdracht is prettiger voor de website. Het design is prima. Geen poespas en een vrij standaard indeling. Zoeken werkt op de website goed. Tijdens het typen komen de zoektermen al in beeld. Het resultaat is relevant, maar kan enorm zijn, omdat het aanbod op DHGate ook enorm is. Gelukkig kun je goed filteren met het resultaat. Waar je goed op moet letten is de stuks prijs als je slechts 1 artikel wilt kopen. Er zijn ook verkopers die alleen artikelen in bulk (grote aantallen) verkopen. Dan lijkt iets goedkoop, maar moet je er misschien wel 100 afnemen en wordt het wat minder interessant. Een productpagina is verder ook goed, vrij basic ingedeeld, maar de nodige informatie is te vinden. Een groot deel van de informatie op de productpagina kan echter door de verkoper met HTML opgemaakt worden en kan daardoor onoverzichtelijk worden. Een pluspunt is de verkoper feedback. Je kunt zien of een verkoper een goede reviewscore heeft. Iets wat velen van sites als eBay kennen.

Assortiment

Het assortiment is erg groot en doorzoekt makkelijk. Filtering is goed aan te brengen. Het assortiment is zoals eerder gezegd niet van DHGate zelf, want DHGate faciliteert enkel de winkel. Het aanbod wordt aangeboden door verkopers. Dit kunnen andere webwinkels zijn, maar ook gewoon particulieren die lekker aan het handelen zijn via DHGate.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Het orderproces is wat omslachtig. ik doel dan vooral op de manier waarop het betalen gaat. Je betaald namelijk met een DHPay account. Deze maak je bijna tegelijk aan met je DHGate account, maar je moet wat extra beveiligingsvragen aanmaken. Vervolgens kun je met Paypal geldt overmaken naar je DHPay account en vervolgens je bestelling daaruit betalen. Waarom er geen directe koppeling vanuit Paypal is? Waarschijnlijk omdat de refunds (door bijvoorbeeld niet geleverde artikelen) in je DHPay account blijven staan en DHGate zo een flink bedrag in kas kan houden waar ze mogelijk rente over ontvangen bij hun bank. Ik heb bijvoorbeeld een restant van 1,20 dollar. Stel dat 100.000 gebruikers gemiddeld 2 dollar op hun account hebben staan waar ze niets mee kunnen kopen en dit geld kan ook niet meer teruggestort worden naar hun Paypal account, dan kun je wel nagaan dat het aardig kan oplopen.

De verzending is natuurlijk afhankelijk van de verkoper, maar was in mijn geval pas bij de derde testbestelling gelukt. Bij de eerste twee testbestellingen wel netjes mijn geld terug gekregen, want die bestellingen heb ik nooit ontvangen.

Account en klantbinding

Je account is ook erg onoverzichtelijk. Mails van statusupdates komen niet altijd goed in je mailbox binnen, dus moet je zo nu en dan inloggen. Je hebt horizontale en verticale tabbladen waardoor navigeren erg onduidelijk is. Daarnaast zijn er een aantal popups die verschijnen als je een bericht in je inbox hebt staan van je berichtencentrum. Al met al is het vooral de eerste paar keer even goed zoeken voordat je weet waar je alles kunt vinden. Vanuit je account kun je verder wel van alles regelen. Bijvoorbeeld als je iets niet gevonden hebt kun je een geschil starten (net zoals Paypal) of je kunt feedback geven over je aankoop.

Support en community

Zoals eerder aangegeven is er een mogelijkheid om een geschil te starten als je problemen hebt met je bestelling, dit werkt gelijksoortig als bij Paypal en werkt goed. Verdere contact met DHGate is niet mogelijk en ergens ook onnodig, omdat DHGate een platform is en je handelt met verkopers. DHGate is verder nog actief op diverse social media, maar je kunt je wel afvragen wat de toegevoegde waarde is voor social media en dit platform.

DHGate

DHGate
3.9

Website

8/10

Assortiment

8/10

Orderproces

7/10

Account en klantbinding

7/10

Support en Community

7/10

Voors

 • Geschillen openen via DHGate
 • Goede filtering op website

Tegens

 • Verplicht DHPay in plaats van Paypal
 • Langzame website

4 thoughts on “DhGate

 1. Julln

  Website

  0.00

  Assortiment

  0.50

  Orderproces

  0.00

  Account en klantbinding

  0.00

  Support en Community

  0.00

  Waardeloze website, na een dispute krijg je het aankoopbedrag via DHGpay account maar niet op je normale bankrekening waardoor je verplicht bent weer een bestelling te plaatsen, het geld overmakdn van je DHGpay account naar je normale rekening bvb Ing of Abn amro kost je ook nog eens de helft van het bedrag. Oplichters zijn het

 2. Arian

  Website

  1.70

  Assortiment

  1.70

  Orderproces

  1.20

  Account en klantbinding

  0.60

  Support en Community

  1.00

  Mijn ervaring met dhgate is de eerste en gelijk de laatste keer. Ze hebben mijn bestelde smartphone zelf geannuleerd . Ik heb vervolgens mijn geld nu nog niet terug. Dat is een maand geleden. Via ayden iDEAL heb ik me laten vertellen dat ze via hun waar ze ook het geld via iDEAL ontvangen heel makkelijk geld terug kunnen storten. Er reageert niemand behalve wanneer je niet positieve reviews plaatst. Dan reageren direct en proberen je om te kopen met coupons van 10 euro. Waardeloze online winkel is het.

  1. MB Auteur bericht

   Bedankt voor je reactie! Geld door een door hen geannuleerde order kwijt raken zou nooit mogen. Raar dat ze het niet netjes oplossen en niet goed reageren. Wat ons betreft een duidelijk verhaal en een goed advies voor andere gebruikers.

   1. Thijs van lokven

    Je geld krijg je niet terug via iDeal maar via je dhpay account. Heb je daar al gekeken naar je saldo/tegoed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *