open-close chinese webshop

Openingstijden

Als je iets wilt bestellen in China is het handig om te weten dat ook Chinese webshops niet 24 uur per dag 7 dagen per week mensen aan het werk hebben. Een webshop is natuurlijk het hele jaar door bereikbaar, maar de klantenservice en logistiek zijn niet altijd aan het werk.

Openingstijden

De openingstijden van de klantenservice is gemiddeld genomen voor alle webshops gelijk. Enkeling uitgezonderd natuurlijk. In principe zijn alle CS (customer services) alleen op werkdagen open tussen 09:00 en 18:00.  Dit kan per webshop qua tijden natuurlijk iets afwijken, maar is gemiddeld gezien wel een juiste richtlijn. Let er natuurlijk wel op dat we in Nederland in een heel andere tijdzone zitten dan Hongkong. In Hongkong is het namelijk GMT+8 en dat wil zeggen 7 uur later dan in Nederland.

Chinese feestdagen

Naast de openingstijden is het ook van belang om te beseffen dat er in China andere feestdagen zijn dan in Nederland. Een lijstje met feestdagen waar de gemiddelde Chinese webshop zich aan conformeert en je dus geen klantenservice kan bereiken en je pakketjes niet zullen worden verzonden (ook op vliegvelden zullen pakketjes in China minder verstuurd worden).

Feestdag Datum Aantal dagen
Nieuwjaarsdag 1 januari 3 dagen
Lentefestival (Chinees nieuwjaar) Verschilt per jaar, meestal eind januari of begin februari 7 dagen
Qing Ming festival 4 of 5 April 1 dag
Dag van de arbeid 1 mei 1 dag
Draken boot festival Verschilt per jaar, meestal eind juni 1 dag
Mid-herfst feest Verschilt per jaar, meestal eind september 1 dag
Nationale dag 1 oktober 3 dagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *