WallBuys

logo-wallbuys

Sitereview

WallBuys opgericht in 2012. Er is geen about pagina, dus echt veel wijzer worden we van WallBuys niet, behalve dat we weten dat ze uit China komen, diverse artikelen verkopen en gratis verzenden.

Website

screenshot-wallbuys

Een opvallende website. Dat is de eerste gedachte. Niet alleen door de indeling (categorieën horizontaal geplaatst in plaats van de vaak geziene verticale categorie-navigatie), maar ook juist door de grote afbeeldingen op de startpagina van WallBuys. Is dit prettig? Als het de indruk moet wekken dat ze alleen lampen verkopen, dan wel ja, anders is het wat mislukt. Scrollen we naar beneden dan zien we Magic Cubes (rubix cubes varianten) en lijkt het assortiment iets breder te zijn. Kijken we verder op de website door middel van de zoekmachine, dan merken we dat deze gewoon goed werkt. Meerdere zoektermen werken prima, op basis van het zoekresultaat kan nog gefilterd worden en dat werkt intuïtief. Productpagina’s zijn goed opgedeeld. Vrij standaard, maar gewoon goed. Geen overdaad aan informatie en de informatie die je krijgt is ruim voldoende en goed geordend. Foto’s van producten zijn goed georganiseerd. De website is verder snel. Wat nog wel opgemerkt moet worden is dat bij een eerste poging tot schrijven van de review de website niet bereikbaar was. Dit kan natuurlijk eenmalig zijn, maar wel zo eerlijk om even genoemd te hebben. Het is namelijk zeker een uur offline geweest.

Nog een opvallend iets is dat ze de copyright van hun website tot 2020 al afgevangen hebben. Erg uniek. Normaliter plaatst een website als uiterlijke jaartal het huidige jaartal.

Assortiment

Het aantal categorieën is vrij beperkt en daarmee richt WallBuys zich op een aantal type artikelen. In ieder geval Flashlights (zaklampen) en Magic cubes zijn sterk vertegenwoordigt. Daarnaast zijn er nog wat andere categorieen, maar die zijn vrij algemeen in de benaming met ‘Home and garden’, ‘Sex toy’, ‘Car accessoires’ en ‘Electrical toys’.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat zoals gebruikelijk eenvoudig en uitchecken gaat door middel van Paypal. Wat direct opvalt is dat de emails die binnenkomen geen samenvatting van je order bevat. Dat is erg storend, want zo moet je nog inloggen of de bestelling goed is aangekomen. Verder is het pakketje na 3 weken in huis en dat is voor Chinese bestellingen prima.

Account en klantbinding

Als je inlogt op je account dan vind je natuurlijk je orders terug. Deze zijn duidelijk overzichtelijk met kleine afbeeldingen van wat je gekocht hebt. Naast je orders en persoonlijke gegevens vind je ook je puntenoverzicht terug. Wat wel bijzonder is, is op het ene moment staat er dat ik al 1 punt heb verzameld, maar ga ik naar mijn account, dan zie ik geen enkele punt. Ook zie ik dat ik twee orders heb, maar ik heb er eigenlijk maar 1. Vreemde overzichten en daarnaast is het navigeren in je account niet goed uitgewerkt. Wat je precies met je punten kunt doen? Dat is een vraag die helaas onbeantwoord blijft.

Support en community

Hoe kan je contact opnemen met WallBuys? Dat is een goede vraag, als je de link bezoekt die in de footer staat van de website krijg je foutmelding in je browser, dus dat geeft niet veel vertrouwen. Wat blijkt is dat ze de url niet goed hebben aangemaakt in de footer van hun website en de link dus niet goed werkt. De juiste url voor de contactpagina van WallBuys is deze. Ze hebben in ieder geval verschillende mailadressen en een telefoonnummer. Verder zien we via deze pagina dat er ook chat mogelijkheden zijn. Al met al even zoeken om het een en ander te vinden. Handiger was geweest als ze alle contactgegevens op een bereikbare link hadden geplaatst en ook nog onder 1 pagina. Social media word verder niet gepromoot op de website.

WallBuys

WallBuys
6.4

Website

7/10

Assortiment

7/10

Orderproces

7/10

Account en klantbinding

6/10

Support en Community

6/10

Voors

  • Veel Magic cubes

Tegens

  • Geen prettige navigatie website
  • Punten of geen punten, wat kan ik er uberhaupt mee?
  • Contactpagina link in footer werkt niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *