MP4Nation

logo mp4nation

Sitereview

Mp4Nation bestaat sinds 2006 en is vooral gericht op draagbare muziekapparatuur. Het bedrijf is gevestigd in Hongkong. Naar eigen zeggen is het naast een webshop ook de grootste community op gebied van media players uit China.

Website

screenshot van de website van mp4nation

De website van MP4Nation is totaal afwijkend van wat je gewend bent van de webshops uit China. Ja, je ziet aanbiedingen, maar die zijn hier heel anders weergegeven. Onder de vouw (dus naar beneden scrollen) wel klassieke weergave van aanbiedingen, maar het ontwerp valt wel op. Er wordt gebruik gemaakt van duidelijke kleuren als achtergrond van aanbiedingen en dit oogt niet druk. Erg knap gedaan. De huisstijl is verder wat mat, maar goed. De werking van de website is verder goed te noemen. Het zoekveldje is wat verstopt rechtsboven, maar werkt goed. Tijdens het typen verschijnen er suggesties met aantallen resultaten. Negeer je dit, dan is het zoekresultaat wat overweldigend en niet geheel wat je zocht. Mijn zoektermen die ik test lijken deels overeen te komen en de filtering op basis van categorie is dan wat beperkt die je er dan nog overheen kan gooien. Wat vervelend is, is een poll die onder het categorie filter staat. Hierdoor lijkt het op het eerste gezicht een filter op je zoekresultaat, maar dat is het is het niet. Beetje verwarrend.

Tot slot hebben we nog de productpagina’s. Deze zijn gewoon goed ingedeeld. Er is gebruik gemaakt van tabbladen waardoor je niet onnodig veel hoeft te scrollen voor de nodige informatie. Goed uitgewerkt.

Assortiment

Het assortiment is vrijwel geheel gericht op mediaspeler uit China. Je hebt hier en daar wel wat vreemde artikelen (bijvoorbeeld de fiets accessoires) ertussen zitten, maar dat zijn slechts kleine aantallen. Het aantal merken dat vertegenwoordigt zijn op het gebied van mediaspelers is groot. Ik ben zelf geen kenner, maar zie wel een grote lijst en dat is veelbelovend.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen is geen enkel probleem bij MP4nation. Om te bestellen is een account nodig, tijdens het bestelproces kan je dit gelijk doen. Wel opvallend, want veel webshops uit China bieden standaard checkout via Paypal aan waardoor dit allemaal niet nodig is. Eenmaal besteld is de mailbevestiging snel binnen en binnen een paar werkdagen is het pakketje verstuurd. Na 2 weken is het pakketje bezorgd en dat is goed. Verzending is overigens gratis, maar dat wil niet zeggen dat de douane geen kosten in rekening brengt.

Account en klantbinding

In je account vind je de standaard informatie. Orderoverzicht, NAW en account gegevens. Je kunt daarnaast ook je puntentotaal vinden. Per uitgegeven dollar ontvang je een punt. 50 punten kunnen vervolgens ingezet worden voor 1$ korting en dat is bovengemiddeld, dus goed. Er zijn overigens ook situaties dat je meer of minder punten krijgt. Bijvoorbeeld in geval van acties of het kopen van het huismerk Brainwavz (dubbele punten).

Support en community

Via je account kun je een ticket aanmaken. Daarnaast is het mogelijk om via een contactformulier een bericht te versturen. Verdere contactmogelijkheden worden niet via de website bekend gemaakt en dat is wel een minpunt. Daarnaast kan ik ook niet vinden hoe snel er gemiddeld gereageerd wordt op de verstuurde berichten. Social media wordt daarnaast ook niet actief gepromoot op de website. Wat wel zeer actief is, is het forum. Hiermee claimen ze de actiefste te zijn op het gebied van Chinese mediaspelers.

MP4Nation

MP4Nation
7.4

Website

8/10

Assortiment

9/10

Orderproces

8/10

Account en klantbinding

8/10

Support en Community

6/10

Voors

  • Gespecialiseerd assortiment

Tegens

  • Weinig contactmogelijkheden
  • Poll op rare plaats bij zoekresultaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *