Screenshot website NewFrog

Newfrog

logo newfrog

Sitereview

Newfrog.com is een, op het oog, kleinere webshop en zegt zich te onderscheiden door de laagste prijs aan te bieden voor de producten die ze aanbieden. Als je producten ergens anders goedkoper vindt, passen ze de prijs aan. Newfrog is net als vele andere webshop gestationeerd in Guangdong.

Website

screenshot van de website van newfrog

De website oogt rustig door de grijze en oranje kleur, maar ziet er verder uit als elke andere webshop en laat links de bekende categorieën elektronica, gadgets, sport, speelgoed, kleding en schoonheid zien. Zoeken op meerdere zoektermen gaat goed, maar levert geen extra filteropties op. Wel jammer bij een resultaat van ruim 5000 producten op mijn zoekterm. De website beschikt verder over twee native talen waaronder Engels voor ons westerlingen de meest gebruikte zal zijn. Daarnaast is er ook Google translate ingericht. Handig als je met Engels toch net niet je weg weet te vinden. Google translate is daarentegen weer geen perfecte vertaling, dus soms kom je rare vertalingen van woorden en zinnen tegen. Zoeken op vertaalde woorden zal ook wat lastig zijn.

Assortiment

Het assortiment is vrij ruim. Hoe groot is naar eigen zeggen tien duizenden producten. Als ik zoek op led light heb ik zeker 5000 resultaten, dus die aantallen zullen wel kloppen. Zoals gezegd zijn de normale categorieën aanwezig en is er geen verrassing tussen te vinden. De prijzen zijn goed. Als je ergens anders een product goedkoper vind, mag je het ze melden, dan gaan ze het onderzoeken en eventueel de prijs aanpassen.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat prima. Betalen kan met Paypal. Na het plaatsen van de order komt er netjes een orderbevestiging binnen. Het viel me wel op dat de betaalbevestiging even op zich liet wachten. Die kwam een paar uur later pas binnen. De verzending ging vervolgens wel rap en de levering ook. Tussen moment van bestellen en in de brievenbus ontvangen zat ongeveer twee weken doorlooptijd. Prima dus.

Account en klantbinding

In je account vind je een overzicht van je orders, je tags, je wensenlijst, downloadbare producten en een overzicht van je gespaarde punten. Om de punten te krijgen die je verdiend met je order moet je bevestigen dat je je order hebt ontvangen. Het is verder wat onduidelijk, maar de punten kunnen in de winkelwagen ingewisseld worden voor korting. De wisselkoers is 100 punten voor 1$. Een punt verdien je door reviews te schrijven of een punt per uitgegeven dollar. Als je puur op basis van orders de korting berekend heb je dus 1% korting.

Support en community

Contact opnemen met newfrog kan via email en chat. De chat is natuurlijk beperkt open. Er wordt verder niet gemeld binnen hoeveel tijd er gereageerd wordt op de mail. Newfrog is daarnaast actief op social media, dus via die weg kan je het ook altijd proberen. Ze zijn onder andere actief op Facebook, Twitter, YouTube, Google+ en Pinterest.

Newfrog.com

Newfrog.com
7.4

Website

8/10

Assortiment

8/10

Orderproces

8/10

Account en klantbinding

7/10

Support en Community

8/10

Voors

 • Snelle verzending
 • Laagste prijs 'garantie'
 • Chatten met support

Tegens

 • Weinig verrassende shop
 • Betaalbevestiging laat
 • Spaarsysteem onduidelijk en slecht

4 thoughts on “Newfrog

 1. RIck

  bijzondere slechte service. Na 5 maanden wachten nog niets gehad. Diverse berichten gestuurd. Ze sturen steeds terug dat ik zelf naar de locale post office moet om bewijs te halen dat zij het niet ontvangen hebben. Ga niet in zee met deze organisatie.

 2. Jan Beukeleirs

  Dear Sir,

  I try to order a touchscreen st5000 tl240 but everytime i’m asked to give a state or province but the choises are only for the USA. I live in and can’t order. Is this a mistake or am I doing something wrong.

  Jan Beukeleirs

   1. MB Auteur bericht

    We hebben het even getest en kunnen een account registreren. Vervolgens hebben we een adres geregistreerd zonder problemen met een vrije invoer voor de provincie op basis van België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *