screenshot van de website van play-asia

Play-Asia

logo play-asia

Sitereview

Play-Asia is een vreemde eend in de bijt als je het vergelijkt met de andere webshops op deze website, want deze is gespecialiseerd in gaming. Play-Asia is opgericht in 2002 en verstuurd vanuit China. Let er wel bij op dat de shop niet alles standaard gratis verstuurd zoals de meeste andere webshops die op deze website genoemd worden.

Website

screenshot van de website van play-asia

De website oogt erg druk, maar past wel bij het publiek dat ze aanspreken, namelijk gamers. Vooral de regio waar ze uit komen verklaard de gekozen kleuren en achtergrond van karakters. De website is snel in het laden en het zoeken gaat vrij snel. Tijdens het typen van de zoekbalk worden de termen al aangevuld en dat werkt prettig, want soms staat er wat je zoekt al tussen. Het resultaat is snel in beeld en is relevant, ook bij gebruik van meerdere zoektermen. Met het resultaat kan niet een goede filtering aangebracht worden voor specifieke wensen zoals bijvoorbeeld taal of versie van een spel. Een productpagina is goed ingericht en je vind er alle informatie die je nodig hebt. Bij games is het vooral belangrijk om te weten of hij geschikt is voor je regio en tv (PAL of NTSC) en in welke taal een game in. Dit staat allemaal netjes aangegeven. Tot slot zie je bij de goedkopere games dat je onder de 25$ verzendkosten hebt, dus daar moet je ook op letten, maar wordt duidelijk aangegeven.

De prijzen op de website zijn afhankelijk van het spel de ene keer wel interessant en de andere keer niet. Persoonlijk kijk ik liever op websites als BudgetGaming voor de laagste prijs van een game, want games zijn gewoon goed te vergelijken en de prijzen zijn in het algemeen in Nederland ook scherp.

Assortiment

Het assortiment is helemaal gericht op games en ook zeer uitgebreid. Je kan er alle games wel terug vinden voor verschillende regio’s. Per game staat dit netjes toegelicht. De games zijn verder goed ingedeeld per console, zoals je dat mag verwachten. Naast games heeft Play-Asia ook game gerelateerde artikelen, denk bijvoorbeeld aan speelgoed (speelfiguren uit games), boeken, hardware voor je pc, films, muziek en een beetje rare categorie Outdoor. Wat deze laatste categorie er nu precies te zoeken heeft is een beetje een raadsel (waarschijnlijk omdat sommige artikelen een kleine link met een game hebben), maar als je toevallig iets nodig hebt is het handig.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat eenvoudig en vertrouwd zoals je dat mag verwachten. Een account aanmaken, uitchecken met Paypal en wachten op je order. De verzending gaat vrij snel en binnen een paar weken is het pakket in huis.

Account en klantbinding

Je account is wat onoverzichtelijk opgezet, maar wat je nodig hebt is terug te vinden. Je kunt netjes de status van je orders zien en je persoonlijke informatie aanpassen. Een beloningssysteem die je bij reguliere webshops tegen komt is er niet.

Support en community

Voor vragen kan je bij Play-Asia terecht bij de CustomerService en die heeft een e-mailadres waar je ze kunt vinden. Verder is Play-Asia actief op Facebook, Twitter en Google+.

Play-Asia

Play-Asia
7.1

Website

8/10

Assortiment

9/10

Orderproces

8/10

Account en klantbinding

6/10

Support en Community

6/10

Voors

  • Groot en duidelijk assortiment

Tegens

  • Let op verzendkosten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *