screenshot van de website van strawberrynet.com

StrawberryNET

logo strawberrynet

Sitereview

StrawberryNET is een website gespecialiseerd op het gebied van cosmetica. Met 10 jaar ervaring is het zeker een webshop die in het rijtje betrouwbare websites thuis hoort. Lees de review om te zien hoe de website in elkaar steekt en wat onze ervaring is van deze shop uit Hong Kong.

Website

screenshot van de website van strawberrynet.com

Het thema van de website straalt beauty uit en dat past totaal bij het assortiment. De website werkt lekker vlot en opent in het Engels. Voor elk land hebben ze een voorkeurs-taal gekozen en voor Nederland is het Engels omdat ze geen Nederlandse taal aanbieden. Jammer, maar prima. Wat opvalt aan de website is het navigeren. Er zijn een paar hoofdcategorieën aanwezig, maar al snel wordt je gedwongen een keuze te maken voor een bepaald merk. Dat is jammer, want soms weet je dat niet of ben je juist op zoek naar een special vorm flesje (en maakt de geur je niet zo uit misschien?) of juist naar een kleur make-up en is merk ook niet zo relevant, dus dit is wel een kleine misser van de website. Gelukkig werkt het zoeken in de zoekmachine goed en kan je op deze manier wel redelijk goed zoeken door de website, maar het is jammer dat je de zoekmachine er voor moet gebruiken. Het zoeken gaat overigens heel goed en snel. Het resultaat is relevant en er zijn voldoende filters om verder te verfijnen. Een productpagina is heel overzichtelijk en afhankelijk van het product kun je nog kleuren kiezen voordat je gaat bestellen.

Assortiment

Het assortiment is zoals eerder aangegeven zeer gespecialiseerd op cosmetica. Alles op het gebied van geur, kleur en verzorging is er wel te krijgen. Ideaal voor als je nog een cadeau voor de feestdagen nodig hebt. Ik heb enkele prijzen vergeleken met Nederlandse prijzen en die zijn een stuk lager, dus importeren is zeker de moeite waard. Uiteraard moet je wel letten op de importheffingen. Verder zie ik in het assortiment vele grote namen langs komen. Ik heb zelf een artikel laten bezorgen in mijn testbestelling en dat zag er allemaal genuine uit (en de geur klopte).

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat vrij eenvoudig. Wat opvalt is dat je geen account kan aanmaken, maar dat je gewoon uitcheckt op basis van je emailadres en Paypal account. Bevestiging van je order komt vrijwel direct binnen met daarin netjes een overzicht van de bestelling. Waar je wel op moet letten is dat niet alles gratis verzonden wordt. Ik heb zelf een testbestelling gedaan en daarvoor wel €1,50 verzendkosten gerekend. Geen hoofdprijs, maar wel het noemen waard omdat op veel plaatsen op de website gratis verzending gepredikt wordt. De testbestelling was na 8 werkdagen in huis. De bestelling was goed ingepakt en beschermd tegen stoten. Daarnaast zat er een mooi paars strikje om de doos om het af te maken.

Account en klantbinding

Zoals bij het orderproces al gezegd is kan je geen account aanmaken en dat is wel opvallend. Gelukkig kun je wel je order traceren met behulp van je ordernummer en dat overzicht is zeer netjes. Je krijgt netjes te zien wanneer het overgedragen is aan de lokale postdienst (in ons geval vaak PostNL). Gelukkig doet StrawberryNET wel aan een beloningssysteem. Hoe meer je besteld, des te meer korting je krijgt. De korting wordt op basis van je emailadres gegeven, dus het is zaak om bij elke bestelling hetzelfde emailadres te gebruiken en de korting komt automatisch in de kassabon. De korting loopt op naarmate je meer besteld hebt. Net en eerlijk systeem en zo heb je geen onnodig extra account ergens slingeren.

Support en community

Aan het einde van de bestelling krijg je de vraag om een survey in te vullen. Ik heb dit gedaan met de suggestie dat het zoeken op categorie niet bestond. Ik kreeg netjes binnen 1 dag een reactie dat die optie er wel was en waar die te vinden was. Daar hadden ze natuurlijk gelijk in, maar ze hadden waarschijnlijk niet door dat ik bedoelde dat die niet prettig werkt. Een opvallende aan de community kant is dat er geen gebruikersreviews te vinden zijn. Op zich is dat natuurlijk goed, want als er een gebied is waar over te twisten is, is het wel de smaak over geur en kleur van cosmetica. Het is dus maar goed dat ze dit achterwege gelaten hebben. Wil je in contact komen met StrawberryNET? Je kunt ze bellen, faxen, mailen, schrijven, facebooken, twitteren, pinteresten, Google plussen of Youtuben. Daarnaast is er voor iPhone en Android nog een app.

StrawberryNET

StrawberryNET
7.9

Website

7/10

Assortiment

9/10

Orderproces

8/10

Account en klantbinding

8/10

Support en Community

8/10

Voors

 • Geen review op 'smaak'producten goede zet
 • Automatisch korting op basis van emailadres
 • Gespecialiseerd assortiment

Tegens

 • Lastig navigeren door producten
 • Veel contactmogelijkheden

1 thought on “StrawberryNET

 1. RNL

  Website

  7.50

  Assortiment

  8.20

  Orderproces

  8.20

  Account en klantbinding

  7.90

  Support en Community

  7.50

  Waarom staat “Veel contactmogelijkheden” bij tegens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *