Espow

De website staat al tijden op Under Construction en lijkt daarmee niet meer actief. Scores zijn daarom aangepast naar 1 omdat bestellen niet meer mogelijk is.

logo espow

Sitereview

Espow bestaat sinds 2009 en werkt hoofdzakelijk vanuit China, maar werkt daarnaast ook vanuit Japan, Indonesië, Maleisië, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het wordt alleen niet echt duidelijk of ze ook distributiecentra hebben buiten China.

Website

screenshot van de website van espow

De website is standaard en ziet er qua styling niet verrassend uit. De homepage bevat geen overdaad aan aanbiedingen en producten, dus dat is wel prettig, maar er sprint ook niet een mooie aanbieding uit die extra aandacht krijgt. Zoeken werkt niet heel goed en dat is jammer. Ik heb gezocht op twee zoektermen die in de titel van een door mij eerder gekocht product staan, maar helaas geen resultaat. Als ik op één van de zoektermen zoek, dan vind ik het artikel wel. Op basis van het zoekresultaat kan nog een filtering aangebracht worden en daarnaast zijn gerelateerde zoektermen getoond, maar de zoektermen die getoond worden lijken wel een zoek productcodes te zijn, dus niet handig. Een productpagina is verder prima. Bevat alle informatie die je nodig hebt. De website reageert verder prima en snel en ik ben zo snel geen rare dingen tegen gekomen.

Assortiment

Het assortiment bevat ongeveer 17.500 producten en is daarmee niet echt groot. Als je wat rond kijkt in de standaard categorieën (de categorieën zijn namelijk niets verrassend als die vergelijkt met andere webshops, dus veel gadgets, elektronica en wat kleding en outdoor artikelen) vind je hier en daar wel artikelen die je niet snel tegen komt in andere webshops, maar je moet er net tegenaan lopen. Kleding en accessoires heeft het grootste deel van het assortiment met ruim 5 duizend artikelen, de rest is redelijk verdeeld over de categorieën.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat zoals gebruiken. Iets in de winkelwagen. Account aanmaken, betalen met Paypal en je bestelling is afgerond. Netjes bevestiging in de mail. De mails zijn erg kaal opgezet, maar dat is niet heel erg. De verzending is echter pas na 10 dagen en dat valt wat tegen. Daarna binnen 2 weken in huis en dat is gewoon goed, maar de bestelling was helaas niet compleet. Ik mistte een handleiding, dus gelijk customer service een mailtje gestuurd met de melding. Hierover meer later bij Support en Community.

Account en klantbinding

In je account vind je natuurlijk de gebruikelijke zaken als NAW gegevens en je orders terug. Daarnaast vind je een overzicht van je geschreven reviews. Wat opvalt is dat Espow geen punten of beloningssysteem aanbiedt en is daarmee een van de weinige partijen die dit doet. Eerlijkheid gebied te zeggen dat dergelijke systemen vaak niet zeer aantrekkelijk zijn dat je snel naar een andere aanbieder gaat, maar soms koop je dingen uit China omdat je het een sport vind om iets goedkoop te krijgen en dan is elke eurocent een overwinning op zich. Nee, het is geen ramp, maar wel jammer dat het er niet is.

Support en community

Contact opnemen met support kan via email of telefoon. Als je niet tevreden bent over je eerste mailcontact is er een ander mailcontact om een tweede lijns support (de manager van de afdeling) een bericht te sturen met je vraag. Dat is erg netjes. In mijn geval had ik dus geen manual. Na een korte mailwisseling van 3 mailtjes heen en weer had ik het probleem uitgelegd en kreeg ik netjes de handleiding in de mailbox en uiteraard excuses voor het ontstane ongemak.

Tot slot is Espow actief op Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ en YouTube.

65,65,60,65,80

Espow

Espow
1

Website

1/10

Assortiment

1/10

Orderproces

1/10

Account en klantbinding

1/10

Support en Community

1/10

Voors

  • Snelle email support

Tegens

  • Zoekmachine slecht
  • Geen beloningssyteem
  • Relatief klein assortiment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *