screenshot van de website van goodluckbuy

GoodLuckBuy

logo goodluckbuy

Sitereview

GoodLuckBuy is een website die bestaat sinds 2005 en verkoopt allerlei elektronische artikelen.

Website

screenshot van de website van goodluckbuy

Bij het openen van de website valt gelijk op dat er niet lang nagedacht is over het uiterlijk. Het uiterlijk is vrij simpel en er is niet een dure designer in dienst. Is dit erg? Nee, je kunt alles vinden. De website heeft verder een standaard indeling, maar wat wel opvalt is dat er opvallend veel op categorieën gestuurd wordt in plaats van aanbiedingen op de startpagina. Persoonlijk vind ik de plaatjes boven de categorieën dan wel wat verwarrend, want je verwacht dat plaatje dan ook als artikel terug te vinden en dat is niet altijd het geval. Zoeken op de website gaat goed. Meerder zoektermen is geen probleem. Wat wel opvalt is dat het even duurt (15 seconden!) voordat je resultaten krijgt te zien. Daarnaast zijn er op basis van het zoekresultaat geen filtermogelijkheden en dat is erg jammer. Productpagina’s openen in een nieuw tabblad en dat is ook iets wat ik persoonlijk niet prettig vind. Dat is iets wat de gebruiker moet initiëren en niet een website. Een productpagina is verder prima, maar erg rommelig ingedeeld. Over het algemeen gesproken komt de website erg rommelig over en winkelt daardoor niet prettig. Een stevig redesign met het oog op gebruiksgemak zou geen kwaad kunnen en zou de website een stuk aantrekkelijker maken.

Assortiment

Het assortiment is met name gericht op elektronica en zorgt daardoor voor een elektronica zaak in plaats van de veelal all-round assortimenten die je veel tegen komt. Ze geven zelf aan scherpe prijzen te hebben, maar dat is natuurlijk zelf goed te verifiëren door even een zoekmachine (www.chinaprice.us) te gebruiken om dit te controleren voor een product die jij wilt hebben. Of de specialisatie richting elektronica genoeg is om ook kwaliteit te leveren is aan ieder zelf om te beslissen.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Tijdens het bestelproces kom ik niet verder bij het invoeren van adressen, na een refresh van de pagina lukt het wel en lukt het verdere bestelproces. Wat jammer is dat je een account moet aanmaken (of je registreert niet maar dan heb je geen account gegevens) en dat dit niet direct via een Paypal betaling gaat. Na betaling bevestiging snel en netjes in de inbox. Mail ziet er verzorgd uit met alle informatie die je nodig hebt. Na een maand is mijn testbestelling in huis, dat is niet erg snel, mogelijk ligt de oorzaak in de feestmaand waarin in besteld heb.

Account en klantbinding

Wat opvalt bij het inloggen is dat je altijd een soort CAPTCHA moet invullen. Dat is wat vervelend voor de mensen die een password manager gebruiken. Hierdoor kun je niet automatisch inloggen. Eenmaal ingelogd merk je dat er eigenlijk niet echt een accountpagina is, maar wat losse pagina’s om je orders in te zien, je NAW gegevens aan te passen en je aangekochte producten in te zien. Via je account kun je ook zien hoeveel punten je verdiend hebt. Het rare is echter dat je op de website totaal niet kunt zien hoe je überhaupt punten kunt verdienen. Mijn testbestelling van 4 dollar heeft bijvoorbeeld geen punten opgeleverd en dat is niet erg positief.

Support en community

Contact opnemen met GoodLuckBuy kan op een paar manieren. Een daarvan is de chat die tijdens kantooruren beschikbaar is. Daarnaast is er een contactformulier, skype, email en msn. Er zijn ook fora op de website, maar die zijn niet erg levendig. Social media wordt niet op de website gepromoot. Op Twitter is er een account te vinden, maar verder eigenlijk niet. Het Twitter account is overigens al lange tijd niet actief met postings.

GoodLuckBuy

GoodLuckBuy
6.5

Website

6/10

Assortiment

7/10

Orderproces

7/10

Account en klantbinding

7/10

Support en community

6/10

Voors

  • Support via Skype

Tegens

  • Zoeken gaat langzaam
  • Geen filters bij zoekresultaat
  • Website erg rommelig
  • Punten verdienen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *