screenshot van de website van sammydress

SammyDress

logo sammydress

Sitereview

SammyDress is een webshop die volgens zijn eigen copyright (en volgens archive.org) zijn oorsprong kent in 2011 en is daarmee een redelijk jonge speler in de Chinese webwinkel markt. Zoals de naam van de website doet vermoeden kan je er echter ook andere artikelen kopen dan alleen jurken, dus ook als je iets anders zoekt is doorlezen misschien interessant…

Website

screenshot van de website van sammydress

De website oogt bij het openen gelijk lekker fris en het is gelijk duidelijk wat er verkocht wordt. Door gelijk een paar kledingstukken op modellen te presenteren krijg je gelijk het idee dat je bij de Wehkamp aan het shoppen bent voor je nieuwe kledingcollectie, dus dat is goed gelukt. De homepage is verder prima, een paar aanbiedingen, een grote banner en een paar uitgelichte categorieën. Niets spannends, maar ook niets irritants, gewoon goed. Als we kijken naar hoe de zoekmachine werkt dan lijkt deze goed te functioneren. Meerdere zoektermen combineren prima met het zoekresultaat en filtering kan vervolgens nog met categorieën. Hier hadden ze wat meer uit kunnen halen. Kleding heeft vaak een aantal eigenschappen (stof, kleur, maat) die redelijk in dezelfde filtercategorie hebben, dus dat is een missertje. Als we een productpagina bekijken is alle informatie te vinden. Prettig is de converter van cm <-> inches, kan handig zijn om het snel even om te rekenen. Verder staan bij een groot aantal producten de maten goed vermeld. Naar wens te kiezen voor inches of cm’s. Standaard staat natuurlijk de maten vermeld in de bekende letters (S, M, L, XL), maar die zeggen natuurlijk niets want dat kan enorm verschillen per land en merk. Prettig dus het matentabelletje. De website reageert verder snel en navigeert prettig. De categorieën zijn in de horizontale navigatiebalk geplaatst en de subcategorieën komen te voorschijn als je er overheen gaat. Zeer prettig en het werkt goed.

Assortiment

Het assortiment is totaal gericht op kleding en dat is goed. Soms zie je websites die er nog wat elektronica of iets dergelijks bij doen, maar dat is bij SammyDress niet het geval en dat is heel positief. Vaak zie je namelijk bij een gemixt assortiment dat de kwaliteit en keuzehoeveelheid afneemt, daar is hier geen sprake van. Gewoon een goed en ruim assortiment van alles wat met kleding te maken heeft.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat natuurlijk kinderlijk eenvoudig en betalen gaat via Paypal. Waar je tijdens het bestellen op moet letten is dat standaard niet de gratis verzending aangevinkt staat en ook nog eens de verzekering staat aangevinkt. Dat is natuurlijk jammer, want dat is nergens voor nodig. De bevestiging kwam netjes snel in de mailbox binnen met daarin een duidelijk overzicht van wat je besteld  hebt. Dan hoef je daar niet speciaal voor in te loggen. Mijn testbestelling was na 4 weken in huis. Iets langer dan gemiddeld, maar wel netjes bezorgd.

Account en klantbinding

Als je voor de eerste keer inlogt in je account van SammyDress is het wel even kijken, want het is zeker geen standaard layout. Je accountmenu is horizontal georienteerd en je komt op een soort dashboard wat niet helemaal eruitziet als een dashboard. Het ziet er wel mooi uit, maar het is voor de eerste keer even goed kijken wat waar staat. Je vind er in ieder geval netjes je orderoverzicht en als je een bestelling hebt gedaan wordt er duidelijk vermeld dat je met een review van je bestelde producten punten kunt verdienen. De punten worden S-punten genoemd. Per dollar verdien je een punt en met reviews kan dat stukken sneller gaan. De wisselkoers is uiteindelijk 50 punten voor 1 dollar en dat is gezien het verdienmodel van de punten een goede wisselkoers.

Support en community

Tot slot natuurlijk de vraag hoe je vragen kunt neerleggen bij SammyDress. Dat kan op een aantal manieren. Natuurlijk door het sturen van een mailtje via een contactformulier, maar je kunt ook bellen en chatten. Daarnaast is er nog de social media Facebook, Twitter, Pinterest, YouTube, Google+, VK en een blog.

SammyDress

SammyDress
7.7

Website

8/10

Assortiment

9/10

Orderproces

7/10

Account en klantbinding

8/10

Support en Community

8/10

Voors

  • Gespecialiseerd assortiment
  • Bonussysteem werkt goed
  • Chatten met support

Tegens

  • Standaard dure verzending aan bij bestellen
  • Op het eerste gezicht wat onduidelijke account

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *