Verzending

De verzending van de producten gaat in principe altijd goed. De producten worden vrijwel altijd netjes ingepakt (je hebt altijd maandagochtend gevallen ertussen zitten) en levering gaat relatief snel. Gemiddeld is een pakketje binnen 1 a 2 weken thuis afgeleverd. Je kan natuurlijk altijd pech hebben. Ik heb een keer de pech gehad dat een pakket pas na 2 maanden geleverd werd, dus dit zijn ook dingen die kunnen gebeuren. Toen kreeg ik overigens wel mijn geld terug omdat het langer duurde dan hun hadden aangegeven dat het mocht duren. Van de 50 pakketjes zijn er 45 zeker binnen 14 dagen in huis. Een groot deel is zelf binnen 10 dagen in huis. Let er overigens wel op dat tijdens het Chinees oud en nieuw de meeste webshops dicht zijn en de levering een flinke vertraging oploopt. Lees hiervoor even de openingstijden pagina.

Verzendkosten

Verzending is verder bijna altijd GRATIS. Iets wat een Nederlander natuurlijk als muziek in de oren klinkt. Er zijn uitzonderingen, let daar op, gratis verzending staat vaak bij het product vermeld of prominent op de website (vaak in de buurt van het logo). De gratis verzending heeft te maken met de webshops die te vinden zijn in een economische zone waar de Chinese overheid subsidie geeft op de verzending. Hierdoor is de verzending gratis. De webshops bieden daarnaast ook andere verzendmethodes aan, bijvoorbeeld verzekerd verzenden, via een andere verzender (bijvoorbeeld DHL in plaats van een China Post), maar zoals je mag verwachten zijn dat de verzendmethodes die wel geld kosten. Als het niet duidelijk is of een webshop gratis verzend kan je altijd artikelen in je winkelwagentje plaatsen, vaak wordt dan direct duidelijk of je te maken hebt met standaard gratis verzending of niet. Bij twijfel kun je altijd op de website rondkijken of vragen stellen aan de webshop. Eventueel vragen stellen op deze website kan natuurlijk altijd.

Soms kom je ook tegen dat je je kunt verzekeren tegen importheffingen. Je betaald dan een bedrag (vaak een percentage over de totale som). Mocht je dan toch heffing aan de grens ontvangen, dan betaald de webshop je dit geld terug. Dit is dan een soort verzekering dat de webshop zijn best doet om heffing te voorkomen. Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar heb dit bij een enkele webshop wel langs zien komen.

1 thought on “Verzending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *