screenshot van de website van hongkonggeek

HongKonGeek.com

logo-hongkonggeek

Sitereview

HongKonGeek bestaat sinds 2010 en wordt gerund door een Frans Duits management team en heeft een interessante No-TAX-garantie.

Website

screenshot van de website van hongkonggeek

Wat opvalt aan de startpagina is dat je niet overspoelt wordt door aanbiedingen, maar je eerst aan het oriënteren bent waar je eigenlijk heen wil. Er zijn wat foto’s van producten geplaatst, maar dat zijn afbeeldingen van naar het blijkt uitgelichte categorieën. De echte groep categorieën vind je in de horizontale navigatiebalk. Zoeken op de website gaat goed en snel. Wat jammer is het totale gebrek aan filteringmogelijkheid. Je ziet hoeveel resultaat je hebt en het resultaat lijkt relevant (ook bij meerdere zoektermen), maar het alleen kunnen sorteren op bijvoorbeeld prijs is erg beperkt. Kijken we tot slot nog even naar een productpagina, dan moeten we zeggen dat deze gewoon goed opgebouwd is. Goed gebruik van tabbladen. Enige minpunt is naast het gebruik van een foto-carroussel ook nog sowieso de foto’s in het groot tonen, dat is wat overbodig. Al met al een ok website die snel reageert, maar wat ongebruikelijk in elkaar steekt en genoeg verbeterpuntjes heeft om het gebruiksgemak omhoog te helpen.

Assortiment

Het assortiment richt zich op elektronica en dan vooral op de gadgets en apparaten met schermen (en gerelateerde artikelen). Gezien de naam van de webshop niet geheel verrassend. We komen ook niet echt verrassende artikelen tegen. Wel jammer is dat als je een soms categorie ziet waar je iets uit wilt kopen dat dan blijkt dat er geen of bijna geen artikelen onder vallen.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat eenvoudig en alles is duidelijk vermeld. Betalen kan via Paypal wat eigenlijk de industriestandaard is. Daarnaast gelijk duidelijke mails met orderoverzicht in de inbox ontvangen. Na 2 weken was mijn testbestelling in huis, wat gewoon goed is. Zoals eerder vermeld is het interessant om te weten dat ze eventuele douanekosten/belasting terug betalen.

Account en klantbinding

Als je inlogt in je account zie je een zeer simpel uitziend account overzicht. Geen poespas en weinig geld uitgegeven aan mooie knopjes. Alles in functioneel en je vind er wat je nodig hebt. De grote vraag. Worden vaste klanten beloond door steeds opnieuw te bestellen? Op het eerste gezicht niet door puntenbeloning. Mogelijk dat je na vaak bestellen een coupon of iets dergelijk krijgt gemaild, maar we konden niets ontdekken.

Support en community

De grote vraag: Wat als je vragen hebt? Er zijn standaard op de website twee opties. Een contactformulier en een chat. Daarnaast is er natuurlijk de social media en daar is hongkongeek te vinden op facebook, twitter en youtube.

HongKonGeek

HongKonGeek
4.7

Website

7/10

Assortiment

7/10

Orderproces

8/10

Account en klantbinding

6/10

Support en Community

7/10

Voors

 • No tax garantie

Tegens

 • Beperkte zoekmachine
 • Wat onwennige homepage
 • Soms (praktisch) lege categorie
 • Geen puntensysteem

2 thoughts on “HongKonGeek.com

 1. Raf van durm

  Website

  6.30

  Assortiment

  6.00

  Orderproces

  0.00

  Account en klantbinding

  0.00

  Support en Community

  0.00

  Terug sturen van stukke hardware werkt niet! Ik had een smartwatch met defecte wifi. Na terugsturen werd ze niet afgehandeld in China. Nu willen ze dat ikzelf voor een 2e poging tot opsturen betaal!?

  1. MB Auteur bericht

   Vervelend, helaas zien we dit vaker bij producten uit China. Vooral in verband met de verzendkosten wordt er al weinig tot niets terug gestuurd. Daarnaast is de cultuur in China iets anders dan hier en daarmee ook vaak de regelgeving en beleid van webwinkels. We adviseren niet om dan juist bepaalde aankopen niet te doen. Vooral het prijsverschil kan groot zijn, maar we adviseren wel om altijd het risico te begrijpen van defecte artikelen en het vrijwel geen beroep kunnen doen op garantie. Wat we vaker zien is wel dat dergelijke webwinkels vragen om bewijs (bijvoorbeeld foto’s/video’s) en dat daarmee een compensatie mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *