Screenshot DinoDirect

DinoDirect

logo dinodirect

Sitereview

DinoDirect is een grote Chinese webshop op het gebied van elektronica.

NB: Wat allereerst gezegd moet worden is als je korting wil krijgen is je registreren bij deze webwinkel, niets kopen en wachten op de kortingscode die je de volgende dag automatisch in je mailbox krijgt. Je krijgt namelijk na registratie en niets kopen de volgende paar dagen steeds een kortingscode van 6% toegestuurd. Toch mooi meegenomen en net iets beter dan de 5% die je krijgt bij inschrijven op de nieuwsbrief.

Website

Screenshot van de website van DinoDirect

De website oogt druk, maar niet saai. De homepage is daarnaast ook niet een grote lijst een producten, maar een kleine highlight uit het assortiment. Wat opvalt aan het ontwerp is dat de hoofdcategorieën pas zichtbaar zijn als je er met de muis overheen gaat. Dit is netjes en het is duidelijk in het ontwerp dat je daar heen moet gaan om de categorieën te vinden. Het zoeken op de website gaat erg goed. Meerdere zoekwoorden is geen probleem en je zoekwoorden worden netjes vetgedrukt in het resultaat. Daarnaast heb je een zeer uitgebreide filtering wat ook zeer prettig werkt. Een productpagina zit goed in elkaar, je wordt niet afgeleid door andere aanbiedingen, maar alles wat je wilt weten wordt goed gepresenteerd. De website reageert verder ook snel. Een klein kritiek puntje over de hele website heen is dat er vaak een nieuw browsertabblad geopend wordt en dat is soms erg irritant. Als je niet oplet heb je zo veel tabbladen onnodig open staan.

Assortiment

Het assortiment is naar eigen zeggen bijna 2 miljoen artikelen groot. Waar deze artikelen vooral in zitten is mij een raadsel, want in de standaard categorieën die je veel in de Chinese webshops vind (zoals elektronische artikelen) hebben niet echt enorme hoeveelheden aan artikelen. Mogelijk dat ze veel in de kleding categorie hebben zitten, want ze hebben een uitgebreide wedding-categorie. Verder weinig verrassends behalve dat je eigenlijk geen goedkope dingen tegen komt. Misschien dat bepaalde artikelen wel laag geprijsd zijn, maar je zult weinig artikelen vinden onder de 5 euro. Daarnaast in een paar categorieën zelf wat rondgekeken (elektronica) en daar zag ik nu niet verrassende prijzen tussen staan. Bijvoorbeeld de batterijen vond ik vrij prijzig en dat viel me erg tegen.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat vrij eenvoudig. Betalen gaat met Paypal, maar let wel op, want standaard staat aangevinkt dat je verzekerd verzending wil en een mooie verpakking. Dit kost natuurlijk geld en kan je uitschakelen. Slim van de webwinkel, maar erg onvriendelijk om dit standaard aan te zetten. Mails ter  bevestiging van de bestelling komen niet direct binnen. Een uur na de bestelling kreeg ik een mail binnen dat ze hadden gezien dat ik iets in de winkelwagen had gegooid en de vraag of ik de bestelling wil voltooien. Dit is gek, gezien ik de bestelling voltooid heb (en dit ook zo staat in mijn orderoverzicht). De bevestiging van de order (inclusief betaalbevestiging) komt pas 7 uur later binnen. Dat is erg laat en eigenlijk veel te laat. Zoiets mag best iets later komen, maar langer dan 15 minuten moet een order bevestiging eigenlijk niet op zich laten wachten. Twee dagen na bestelling krijg je nog een mailtje dat gaat over je bestelling, maar het is erg onduidelijk wat ze precies met het mailtje willen zeggen. Er wordt in vermeld dat ze bezig zijn met je order en dat je de status online kunt bekijken, maar wat de status op dat moment is, is onbekend. Alsof je niet snapt dat je de orders in je account kan bekijken? Beetje raar mailtje dus. Verder wel netjes de bestelling binnen een paar weken in huis, dus daarover geen klagen.

Account en klantbinding

Je account is erg onoverzichtelijk. Uiteraard vind je er wel wat je nodig hebt, maar er staan ook veel aanbiedingen tussendoor en de menu’s zijn te groot. Dat is jammer, want hierdoor moet je soms even goed kijken waar je moet wezen. Het puntensysteem is vrij standaard. Per uitgegeven dollar krijg je een punt en 100 punten staat gelijk aan 1 dollar korting. Dit werkt echter wel omslachtig omdat je deze eerst via je account moet omzetten in korting, maar het is mogelijk. Als je meer punten opspaart kun je overigens een betere wisselkoers krijgen, dus dan wordt de beloning iets interessanter.

Een bijzonder klantbinding systeem is dat je voor 1$99 VIP club lid kan worden. Je krijgt dan mee dingen naar gratis weggeefproducten, je krijgt tot 5% korting op je bestelling, VIP birthday card (10$ korting, maar er zal vast een addertje onder het gras zitten), toegang tot exclusieve VIP sales, prioriteit in de chat en dubbele punten sparen. Een interessante club om lid van te worden als je denkt vaker te kopen bij DinoDirect. Naast het betalen van de fee, kun je ook lid worden van de club als je genoeg aan orders uitgeeft. Goed uitgewerkt principe als je het mij vraagt.

Support en community

Contact opnemen met DinoDirect is eenvoudig en kan op verschillende manieren. Faxen, bellen, emailen, brief schrijven en je kunt chatten. Daarnaast is er nog een forum en social media zoals Facebook, Twitter, Blog en YouTube.

Tot slot moet er ook nog gezegd worden dat DinoDirect een App heeft waarmee je makkelijk op je telefoon kunt winkelen.

DinoDirect

DinoDirect
7.8

Website

8/10

Assortiment

7/10

Orderproces

6/10

Account en klantbinding

9/10

Support en Community

9/10

Voors

  • VIP club
  • Zoekmachine werkt erg goed
  • Productpagina overzichtelijk

Tegens

  • Mails soms onverklaarbaar
  • 2 miljoen artikelen? Waar zijn ze dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *