screenshot van de website van buysku

BuySKU

logo buysku

Sitereview

BuySKU bestaat sinds 2012 en is daarmee een erg jonge speler in de webshop wereld. BuySKU heeft een distributiecentrum in de Verenigde staten, maar helaas niet in Europa. BuySKU komt van koop SKU. SKU is een afkorting voor Stock Keeping Unit wat vrijwel altijd staat voor een product in een webshop.

Website

screenshot van de website van buysku

De website is weinig verrassend. Veel aanbiedingen en een standaard indeling. Daarnaast ook geen vernieuwend design. Het zoeken op de website gaat goed. Tijdens het typen in de zoekbalk wordt het zoekresultaat al deels getoond zodat je eventueel het snelle resultaat al kunt gebruiken om naar een productpagina te gaan. Doe je dit niet dan ga je naar het zoekresultaten scherm waar je zoals gebruiken nog een filtering op categorieën aan kan brengen. Het zoeken op meerdere zoektermen is geen probleem en aanverwante zoektermen worden waar mogelijk meegenomen. De website laadt overigens heel snel waardoor het prettig aanvoelt en het zoeken extra prettig werkt. Het openen van een productpagina is daardoor geen probleem. Een productpagina is daarnaast prima ingedeeld en je vindt er alles wat je er nodig hebt.

Update: Even een negatief puntje. We hebben geprobeerd ons aan te melden met ons emailadres op de nieuwsbrief, maar ons emailadres wordt niet herkend door het systeem. Rare foutmelding natuurlijk.

Assortiment

Het assortiment van BuySKU is niet groot. Gemiddeld per hoofdcategorie kan je rekenen op zo een 1000 artikelen en dat is in vergelijking met andere webshops niet veel. Bij dergelijke aantallen verwacht je een gespecialiseerder assortiment, maar die is helaas ook niet terug te vinden. Het lijkt veel op hetzelfde, maar dan net wat minder in aantal als je het vergelijkt met andere webshops uit China.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Op het bestelproces is niets aan te merken. Dat gaat gewoon prima. Een product in de winkelwagen. Account aanmaken en betalen met PayPal. Bevestiging van de order is vrijwel direct in de inbox en de artikelen worden binnen een paar dagen verzonden. De bestelling is na 15 dagen in huis en dat is helemaal niet verkeerd.

Account en klantbinding

In je account vind je naast de normale zaken veel nadruk om beloning voor affiliates, promoties, etc. Iets waar je als consument natuurlijk niet echt op zit te wachten. Het puntensysteem is ook hier terug te vinden en hoe je die verdiend hebt kan je netjes in een overzicht terug vinden. Wat ook heel duidelijk gemaakt wordt is dat je punten een houdbaarheid hebben en dat is natuurlijk jammer. Je punten kan je omzetten in vouchers die je vervolgens kan gebruiken tijdens het bestellen. Let er bij op dat vouchers slechts 30 dagen geldig zijn. De conversie van de punten is niet bijzonder, maar gewoon gemiddeld als je dit vergelijkt met andere webshops.

Support en community

Er zijn diverse manieren waarop contact gemaakt kan worden met BuySKU en dat is erg positief. Je kunt natuurlijk een mailtje sturen, maar er is ook een online service (waarschijnlijk een chat, maar ten tijden van dit schrijven was die offline), klantenservice system, Skype, telefoon en er een Patent klachten systeem. Van die laatste zul je als consumenten niet zo veel gebruik maken, maar het geeft wel aan dat ze open staan voor contact met hun klanten en dat is positief. Het houdt echter niet op. Net als vele andere aanbieders is BuySKU ook actief op social media zoals Facebook, Twitter, Youtube, VK, Google+ en blog.

 

 

BuySku

BuySku
3.9

Website

8/10

Assortiment

7/10

Orderproces

8/10

Account en klantbinding

7/10

Support en Community

9/10

Voors

 • Veel contactmogelijkheden
 • Goede zoekbalk

Tegens

 • Verdiende punten verlopen
 • We kunnen ons niet aanmelden voor de nieuwsbrief

1 thought on “BuySKU

 1. MB Auteur bericht

  Website

  1.00

  Assortiment

  0.00

  Orderproces

  0.00

  Account en klantbinding

  0.00

  Support en Community

  0.00

  Een update van onze kant. Na een checkronde zagen we dat de browser de website blokkeerd ivm aangetroffen mallware. Hoewel het altijd om false-positives kan gaan raden we het altijd aan naar de browser te luisteren als je niet zeker weet of het veilig is. Een negatieve score is zojuist toegevoegd ivm deze melding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *