MyXLshop

MyXLshop is een webwinkel in Nederland welke producten uit China verkoopt.

Website

MyXLshop Ervaringen foto voorpagina

Komen we op de homepage van deze webwinkel dan valt de eenvoud en frisse vormgeving enorm op. Dit is geen waardeoordeel, maar een observatie. Wat belangrijk is, is de werking van de website. Op de startpagina vinden we aan linkerzijde een duidelijk overzicht van de aanwezige categorieën. In het midden staan een paar categorieën en aanbiedingen groot in beeld met daaronder een paar andere – volgens MyXLshop – interessante artikelen en dagaanbiedingen. Het zoeken naar producten is een van de makkelijkse manieren om het product wat je wilt hebben te vinden. Het is fijn dat in vergelijking tot andere Chinese websites de product teksten in goed Nederlands staan vermeld. Waar bij de meeste Chinese webshops de product paginas erg rommelig zijn met slecht vertaalde pagina’s is dit een groot voordeel bij MyXLshop. Ook de foto’s zien er profeisoneel uit zodat je een goede inschatting kan maken van het product.

Assortiment

De website heeft een divers assortiment met meer dan 50000 artikelen. Voor ieder wat wils en alles is goed verdeeld in duidelijke categorieen. Wat we wel missen is een duidelijk weergave van sub-(sub)-categorieen in de linker menubalk. Er is wel een kruimelpad, maar dat had dus iets beter gekund.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Het bestellen gaat eenvoudig. Je plaatst zoals je gewend bent het artikel in de winkelwagen. Geeft je informatie op waar het product afgeleverd moet worden en vervolgens kan je betalen. Betalen gaat via creditcard, Paypal, iDeal of achteraf via Billink. Veel mogelijkheden en voor de Nederlander wel zo prettig. Het verzenden gaat ook eenvoudig en kost niet zo veel als je haast hebt. Heb je meer geduld, dan is gratis verzending ook een optie.

LET OP! Verzending vindt plaats vanuit China. Je kunt dus mogelijk de douane op de spreekwoordelijke stoep krijgen voor invoerkosten. Als dit het geval is kan je contact opnemen met MyXLshop om de kosten terug te krijgen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere Chinese webshops waar deze kosten niet terug te vorderen zijn bij de webshop. Wil je dus zeker zijn dat er geen onverwachte bijkomende douane kosten krijgt is MyXLshop een goede keus.

Klik hier voor meer informatie

Account/klantbinden

Het account bevat eigenlijk geen bijzondere gegevens, slechts het overzicht van je gegevens en bestellingen. Prima dus, meer is niet nodig. Je kunt geen punten verdienen bij MyXLshop, dus je wordt niet direct  beloond voor je besteedde euro’s.

Support en community

Er zijn genoeg mogelijkheden om contact op te nemen met MyXLshop. Email, telefoon en een contactformulier of via Facebook. Wij hebben 2 test bestellingen bij deze shop gedaan en daarbij viel op dat je op een leuke manier (doormiddel van Boxy, de mascotte) op de hoogte wordt gebracht waar het pakket zich ongeveer bevindt. Het voordeel als je met track en trace een product besteld je de locatie van het laatste depot kunt inzien. Echter weet je nooit zeker of dit product inmiddels onderweg is tussen bijvoorbeeld de China en Nederland of dat het nog in China ligt. Waarschijnlijk door deze reden lopen de Myxlshop Boxy mails die je op de hoogte houden niet exact synchroom met de werkelijkheid.

Wij hebben bij beide test orders contact gehad met de klantenservice om te kijken hoe deze communicatie is. Via mail hadden we binnen 1 dag respons. Via de telefoon werden we vriendelijk te woord gestaan. Service zoals je service zou verwachten kortom!

Bekijk hier de website van Myxlshop.nl

MyXLshop

MyXLshop
8.1

Website

9/10

Assortiment

8/10

Orderproces

8/10

Account en klantbinding

8/10

Support en community

9/10

Voors

 • Nederlands product teksten
 • Douane kosten krijg je retour
 • Goede Nederlandse klantenservice
 • Leuke mailings van mascotte Boxy

Tegens

 • Verzending vanuit China
 • 'Verzekeringinformatie' is wat verstopt

3 thoughts on “MyXLshop

 1. Chantal

  Website

  6.90

  Assortiment

  7.60

  Orderproces

  7.60

  Account en klantbinding

  6.20

  Support en community

  7.90

  Prima service! Product was niet aangekomen het werd gelijk correct opgelost.

 2. RJGAMER

  Website

  8.70

  Assortiment

  8.40

  Orderproces

  6.70

  Account en klantbinding

  6.50

  Support en community

  7.10

  Hey!

  Tikfoutje gespot

  Account klantbinden ing
  __________

  Verder een goede winkel, waarbij communicatie voorop staat.
  Helaas vind ik ze wel iets te prijzig

 3. Chinalover

  Website

  9.00

  Assortiment

  8.50

  Orderproces

  8.90

  Account en klantbinding

  7.50

  Support en community

  8.90

  Heb hier nu meerdere keren besteld en erg tevreden met de levering en service die ze bieden. Eigenlijk beide keren binnen 10 dagen het product in huis. Eenmaal contact gehad met de klantenservice met enkele product vragen maar erg aardig geholpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *