screenshot van de website van tmart

Tmart

logo tmart

Sitereview

Tmart is een website uit Hongkong en bestaat sinds 2009.

Website

screenshot van de website van tmart

Als je de website van Tmart opent merk je gelijk dat de homepage niet overstroomt van de aanbiedingen en dat is prettig. Er zijn een paar aanbiedingen te vinden en dat is het. De indeling van de website is goed en herkenbaar van andere website. Links het menu met de categorieën en bovenin wat losse groepen artikelen in bijvoorbeeld de Top Sellers, Speciale aanbiedingen of nieuwste producten groepen. Het zoeken op de website gaat goed en snel. Zelfs aanverwante zoekwoorden worden gevonden (ik zocht bijvoorbeeld op rotating en rotation werd ook gemarkeerd). De zoektermen waar op gezocht wordt wordt per product in het resultaat gemarkeerd, dus gelijk herkenbaar. Hoofdzakelijk kan er met het zoekresultaat nog op categorie gefilterd worden, dus een prima zoekmachine. Een productpagina is netjes overzichtelijk en je vind alles wat je nodig hebt. Geen poespas. Wel grappig dat je precies ziet hoeveel punten je verdiend voor bijvoorbeeld een review, dus dat wordt erg gestimuleerd om te doen.

Assortiment

Het assortiment van Tmart is erg groot. Getallen heb ik niet zo zeer, maar als je wat rond klikt door de categorieën merk je dat er per categorie makkelijk een paar duizend artikelen te vinden zijn. De categorieën zijn op zich weinig vernieuwend, maar zijn bij Tmart wel goed opgesplitst en dat zoekt wel lekker prettig.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen bij Chinese webshops is eigenlijk weinig verrassend en zo ook bij Tmart. Je maakt een account aan, je gooit iets in je winkelwagen als je dat nog niet gedaan had en je rekent af met Paypal. Emails met een bevestiging komen netjes binnen en in de email staat netjes een overzicht van je bestelling. Het artikel uit mijn testbestelling kwam netjes binnen 3 weken thuis, dus dat is ruim binnen de normale marges met pakketjes uit China.

Account en klantbinding

Ja, account is een lastige. Ik had een account aangemaakt en omdat ik gebruik maak van een wachtwoorden kluis die mijn wachtwoorden genereerd was ik in de veronderstelling dat het wachtwoord dat in die kluis zat de juiste was. Inloggen lukte niet, dus een wachtwoord vergeten functie gebruikt, maar na een uur heb ik nog steeds geen mailtje ontvangen. Dat is erg jammer, want naast dat ik dit gedeelte niet goed inhoudelijk kan reviewen is dit al een slecht punt op zich. Wat ik wel over de hele site zie is dat je gestimuleerd wordt reviews te schrijven voor punten. Daarnaast krijg je ook punten voor order en zijn punten vervolgens in te zetten voor korting op je volgende bestelling. Een prima systeem.

Update: Na een onderzoekje bleek dat de mail in de spambox terecht gekomen was. Dat is niet erg handig en blijkt dus dat Tmart de mail niet goed heeft ingericht. Als je naar je account gaat merk je gelijk dat het een erg druk ingericht stukje is. Je vind echter wel veel menuopties met alles wat je wilt terug vinden, dus je orders, je punten, je NAW-gegevens, dus eigenlijk heel compleet.

Support en community

Support kan via email en chat. Chat is overigens alleen beschikbaar als je account hebt of als je een order geplaatst hebt. Daarnaast is er nog een soort ticket systeem en daar is ook een account voor nodig. Op zich niet erg, maar wel irritant als je voor het eerst op de website komt met vragen. Tmart kan gevonden worden op Facebook, Twitter, YouTube, Pinterest, Google+,  VK en Odnoklassniki.

Tmart

Tmart
7.3

Website

8/10

Assortiment

8/10

Orderproces

8/10

Account en klantbinding

7/10

Support en Community

7/10

Voors

  • Goede splitsing categorieën
  • Goede homepage

Tegens

  • Inloggen om te chatten
  • Email verdwijnen standaard in Spambox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *