Paypal_verified

Paypal

Paypal is een betaalmethode die vrijwel in elke Chinese webwinkel beschikbaar is en daarmee voor vele gebruikers de favoriete betaalmethode. Wat is Paypal eigenlijk en wat kunnen we ermee? Wat zijn de voor- en nadelen van Paypal?

Wat is Paypal

Paypal is een betaalmethode die vergeleken kan worden met een digitale portemonnee. Je kunt ervoor kiezen om deze vooraf te vullen (prepaid) of deze te koppelen met bijvoorbeeld je bank waardoor Paypal direct geld van je rekening afhaalt als je iets gekocht hebt met je Paypal account. Paypal is verder erg internationaal en we zien steeds meer webwinkels Paypal aanbieden. Zelfs steeds meer Nederlandse webwinkels bieden deze dienst aan.

Paypal is in principe gratis, maar voor betalingen doen naar andere Paypal account kan soms door Paypal een percentage in rekening gebracht worden. Bij betalingen in webwinkels is dit vaak niet het geval, tenzij de webwinkel dit zelf al aangeeft.

Een ontwikkeling die ook gaande is, is betalingen buiten webwinkels om, maar dit is nog in een ontwikkelende fase, maar zal in de toekomst steeds meer vorm krijgen.

Voordelen

Een groot voordeel van Paypal is dat ze een eigen geschillencommissie hebben. Heb je een product niet ontvangen, ben je ontevreden? Start een geschil (binnen 45 na aankoop) en probeer er in eerste instantie met de andere partij uit te komen. Lukt dit niet dan zal Paypal proberen te bemiddelen en komen tot een oplossing. Een tweede voordeel is het gemak. Veel webwinkels bieden Paypal aan en je kunt betalen met je account die je altijd bij je hebt. Ook een voordeel is dat je ervoor kunt kiezen om Paypal een prepaid betaalmethode te laten zijn door het niet te koppelen aan je bankrekening, hierdoor blijven je uitgaven helder en overschrijdt je niet ongezien je eigen limieten.

Nadelen

Veel nadelen zijn er eigenlijk niet. Misschien wel het grootste nadeel is dat niet alle webwinkels Paypal aanbieden als betaalmethode en dat er ook webwinkels zijn die kosten in rekening brengen voor betalingen via Paypal. Gelukkig ben ik dit (kosten voor betalen via Paypal) nog niet tegen gekomen bij Chinese webwinkels.

Vragen?

Heb je vragen over Paypal? Stel ze gerust en een antwoord volgt spoedig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *