Screenshot website BangGood

Banggood

Logo Banggood

Sitereview

Banggood bestaat sinds 2004 en is een vrij grote webshop. Het hoofdkantoor en distributiecentrum zit in Guangzhou. Naast dit hoofddistributiecentrum is er ook een centrum in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Naar eigen zeggen hebben ze meer dan 1000 werknemers in dienst.

Website

Screenshot van de website van BangGood

De website is overzichtelijk en kent de traditionele indeling met links de hoofdcategorieën en rechts de producten. Het zoeken gaat goed. Zoeken met meerdere zoektermen tegelijk is ook geen probleem. De website is geheel in het Engels en de valuta kan links bovenin gewijzigd worden. Er is een nieuwsbrief waarmee je direct 5% korting krijgt als je je voor het eerst inschrijft.

Assortiment

Het assortiment van Banggood kent ruim 70.000 artikelen. Qua categorieën zijn er vrijwel geen verrassingen en vind je elektronica, gadgets, speelgoed, juwelen, schoonheidsartikelen, kleding en sportartikelen terug. Het enige verrassende is ten op zichtte van andere webshops is dat er een 18+ categorie aanwezig is, maar die artikelen bestel je misschien liever discreet in een Nederlandse webwinkel zonder risico op importheffingen waarbij je moet opgeven wat je gekocht hebt.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Het bestellen gaat vrij eenvoudig. Producten vanuit de winkelwagen kunnen direct met Paypal betaald worden. Als je ingelogd bent tijdens het bestellen kan je ook gelijk punten inzetten die je bij eerdere orders verdiend hebt en dat wel zo prettig als je die gelijk in kunt zetten. Helaas is dit per order wel gemaximaliseerd (waarschijnlijk naar rato van de waarde van je nieuwe order). Statusupdates van de order komen netjes via de mail binnen. Wat wel onduidelijk is, is als er orders gesplitst worden (je hebt bijvoorbeeld twee producten in een order en Banggood splitst deze in twee aparte orders om los te verzenden). Dit wordt niet goed getoond in het orderoverzicht en in de mailupdates komt dit ook niet duidelijk naar voren. Ik moest zelf even goed kijken toen ik zelf een bestelling maar voor de helft binnen kreeg wat er precies aan de hand was. De andere helft kwam gelukkig twee dagen later alsnog binnen. Verzending gaat in het algemeen vrij rap (binnen 2 werkdagen) en is voor normale verzending gratis. De orders die ik bij Banggood heb besteld zijn in de regel binnen 14 dagen in huis.

UPDATE (4-Apr-’15): Sinds enige tijd zijn iDeal betalingen ook mogelijk bij BangGood en dat mag gezegd worden. Zeer positief voor Nederlandse webshoppers.

Account en klantbinding

In je account kan je zoals gebruikelijk een overzicht terugvinden van alle orders. Je hoeft niet te bevestigen dat je een order ontvangen hebt. Verder kun je in je account je coupons terug vinden naast al je gespaarde punten. Punten spaar je door bijvoorbeeld producten te kopen en reviews te schrijven. Punten kun je vervolgens inzetten bij je volgende order om korting te krijgen. Jammer is dat je net als bij vele andere webshops ook in je account pagina overspoeld wordt met aanbiedingen en mogelijk interessante producten voor je. Dat is en blijft een minpuntje omdat je vaak naar je account gaat om juist de producten te zien die je al besteld hebt.

Support en community

Support kan je krijgen door een contactformulier in te vullen, een email te sturen of door te chatten. Chatten is beperkt beschikbaar, via de andere twee kanalen proberen ze binnen 24 uur een reactie te sturen. Naast de support is er ook een forum waar je met al je vragen en opmerkingen terecht kan. Daarnaast kan je reviews schrijven bij de gekochte producten en is Banggood actief op diverse social media zoals Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.

 

Banggood

Banggood
7.9

Website

8/10

Assortiment

9/10

Orderproces

9/10

Account en klantbinding

7/10

Support en Community

8/10

Voors

 • Snelle verzending
 • UK distributiecentrum
 • iDeal betaaloptie
 • Punten kunnen gelijk bij volgende order ingezet worden

Tegens

 • Gesplitste orders onduidelijk

4 thoughts on “Banggood

 1. Chinabuyer

  Website

  8.30

  Assortiment

  9.40

  Orderproces

  9.10

  Account en klantbinding

  9.60

  Support en Community

  9.80

  Ze leveren echt goed. Producten ook super. Al veel dingen besteld, zeker een aanrader! Nooit problemen gehad en als er iets is, dan wordt er goed gereageerd op problemen en snel een goede oplossing geboden!

 2. Marcel Bontenbal

  Website

  8.10

  Assortiment

  8.00

  Orderproces

  1.00

  Account en klantbinding

  1.00

  Support en Community

  1.00

  Al veel besteld, ging vooralsnog goed. Nu voor €48,- een hoofdtelefoon besteld, order gecanceld. Bij navraag “we didn’t receive your money please contact your issuing bank”. Ik heb een printscreen gemaakt en opgestuurd waarop je kon zien dat ik het opgestuurd had. antwoord: “we didn’t receive your money please contact your issuing bank”. Ik heb vervolgens mijn bank laten uitzoeken of het inderdaad is overgemaakt. Het geld bleek overgemaakt te zijn naar de bank van Banggood. Zij konden niet traceren of dat geld daarna ook bij Banggood terecht is gekomen. Hiervan heb ik Banggood op de hoogte gesteld. antwoord: “we didn’t receive your money please contact your issuing bank”……

 3. Rinus

  Website

  10.00

  Assortiment

  10.00

  Orderproces

  10.00

  Account en klantbinding

  10.00

  Support en Community

  10.00

  Al heel veel besteld bij Banggood, altijd snel geleverd en duidelijk wanneer van uit China verzonden is. Tot nu alle goederen compleet en heel ontvangen, alles werkte. Voor mij alleen maar goede ervaringen en geen klachten.

 4. Peter

  Website

  8.30

  Assortiment

  8.40

  Orderproces

  8.70

  Account en klantbinding

  7.90

  Support en Community

  7.60

  Klein hdmi verloopstukje besteld, was binnen 8 werkdagen in huis en kan dus niet meer dan tevreden zijn :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *