Screenshot website GeekBuying

GeekBuying

logo geekbuying

Sitereview

Geekbuying is een website die zich richt op elektonica. Kleding zul je hier niet zo snel vinden. Geekbuying heeft distributiecentra in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk wat snellere levering in Europa kan verzorgen voor bepaalde producten. Geekbuying zelf zit in Guangdong, China.

Website

screenshot van de website van GeekBuying

De website oogt standaard en niet echt opvallend. Je ziet wel gelijk dat je er alleen elektronische producten kunt kopen, maar dat mag ook wel gezien de naam van de webshop. Zoeken op de website gaat goed. Meerdere zoektermen is over het algemeen geen probleem en met het resultaat kan gefilterd worden op categorieën en prijs. De website kan eventueel vertaald worden met behulp van Google translate, maar die vertaling laat natuurlijk te wensen over en de zoekmachine kan dan wel rare resultaten opleveren. De website werkt verder redelijk vlot.

Assortiment

Het assortiment bestaat enkel uit producten waar elektonica in zit. Hoeveel producten ze aanbieden heb ik helaas niet kunnen vinden, maar ze bieden leuke dingen aan. Wat me opvalt is dat ze bijvoorbeeld de populaire OnePlus 1 telefoon aanbieden. Als je willekeurige categorieën bekijkt zie je een ruim aanbod aan producten, maar het valt me op dat het geen grote collecties aan producten zijn. Mijn eerste conclusie hieruit is dat ze zich meer richten op kwaliteit dan kwantiteit van het aanbod, dat is natuurlijk positief.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen en betalen is niets bijzonders. Mailbevestigingen komen snel binnen en de verzending is binnen 2 dagen een feit. Mijn testbestelling (ik bestel soms eerst iets van een euro om te kijken of een webshop goed werkt) was na exact 14 dagen na bestelling in huis.

Account en klantbinding

Als je naar je account gaat valt het op dat het niet vol staat met keuzes. De orders zijn netjes in groepen ingedeeld van orderstatus waardoor je precies kan zien hoeveel orders je gedaan hebt en hoeveel er bijvoorbeeld de status verzonden hebben. Daarnaast kan je je profiel aanpassen, reviews beheren en is er een gedeelte voor de berichten die je verstuurd hebt. Wat opvalt is dat er geen puntensysteem is. Op zich ook geen gemis aangezien de meeste puntensystemen een lang spaarproces hebben voordat ze iets opleveren, maar helemaal niets is wel karig als je na gaat dat vrijwel alle webshops een dergelijke (zij het soms bijna waardeloos) systeem hebben.

Support en community

In contact komen met Geekbuying kan via email, telefoon en chat. Binnen 48 uur zal er op je email geantwoord worden, wat op zich vrij lang is in vergelijking met andere webshops. Chatten zal dus vaak de voorkeur genieten, maar dan moet je wel online zijn als de chat open is. Er is geen forum, maar Geekbuying is wel actief op social media zoals Facebook, YouTube en Google+.

Geekbuying

Geekbuying
7

Website

8/10

Assortiment

7/10

Orderproces

8/10

Account en klantbinding

8/10

Support en Community

8/10

Voors

 • Gespecialiseerd in elektronica
 • Orders overzichtelijk ingedeeld in je account

Tegens

 • Geen beloning voor vaste klanten
 • Emailbeantwoording 48 uur

2 thoughts on “GeekBuying

 1. PJ2012

  Website

  8.00

  Assortiment

  8.10

  Orderproces

  6.80

  Account en klantbinding

  7.60

  Support en Community

  0.00

  Heb een klein hdmi kabeltje nodig en ze leveren goedkoper dan de Nederlandse winkels, dus waarom niet. Duurt natuurlijk iets langer, maar ik had geen haast. Product was netjes binnen gekomen. Wat wel opviel was dat de mails traag binnen kwamen. kabeltje verder dik in orde.

 2. Meuleman

  Website

  7.50

  Assortiment

  7.00

  Orderproces

  6.50

  Account en klantbinding

  7.00

  Support en Community

  7.00

  Alles verliep eigenlijk goed, er is maar 1 maar.
  Op de website was het land al ingevuld(usa), ik heb dat over het hoofd gezien, het werd dus een nederlandse naam en adres in amerika.
  Als dit niet vooraf ingevuld was had dit nooit gebeurd.
  Het pakket ging van china naar los angeles, denver, aurora toen weer terug naar los angeles(waar het 2 weken heeft gelegen) en toen plotseling was het in nederland.
  Totale tijd onderweg 5 a 6 weken valt dus eigenlijk nog mee gezien de omweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *