Screenshot website BuyInCoins

BuyInCoins

buyincoins

Sitereview

BuyInCoins is een webshop met het hoofdkantoor in Hong Kong en andere onderdelen van de shop zitten in Beijing, Shanhai en Shenzhen.

Website

Screenshot van de website van BuyInCoins

De webshop ziet er op het eerste gezicht wat anders uit. Waar andere websites allemaal aan de linkerzijde de keuze aan categorieën hebben, is het bij deze webshop net wat anders. In de bovenste balk hebben ze hun voornaamste categorieën geplaatst, maar de overige categorieën zijn via een drop-down terug te vinden. Zoeken met meerdere zoektermen gaat goed en vervolgens is een filtering op categorie mogelijk. Dat werkt prettig voor grote zoekresultaten. De website is in vier talen waarbij Engels de standaard is. Valuta kan ook gekozen worden. De website oogt verder rustig en reageert snel. Wat opvalt is dat er geen nieuwsbrief aanmeld plek is, mogelijk dat ze geen nieuwsbrief hebben.

Assortiment

Het assortiment oogt niet groot, maar ik kan niet echt achterhalen hoeveel er in het assortiment zit. De categorieën zijn in ieder geval weinig verrassend met elektronica, gadgets, schoonheidsartikelen, sieraden en speelgoed. Opvallend is dat ze hier een 18+ categorie hebben. Iets wat ze niet in alle Chinese webshops hebben. Wat me verder wel op viel is dat er een categorie Everything Else bestaat. Zoiets van, dit is misschien ook leuk, maar we weten niet waar het onder moet. Rare categorie, maar misschien leuk om doorheen te gaan als je even een koopaanval hebt en echt niet weet waar je moet zoeken. Je weet immers toch niet wat je hier gaat tegen komen.

Orderproces: Bestellen – Betaling – Verzending

Bestellen gaat vrij simpel en snel zoals bij elke webshop. Betalen gaat door middel van Paypal, maar je kan natuurlijk ook voor een creditcard of andere betaalmethode kiezen. Mailupdates komen vrij snel binnen. Opvallend is dat ze een foto maken van het pakketje dat ze versturen en dat aan je order koppelen. Zo kan je dus al zien dat je pakketje daadwerkelijk bestaat en weet je wat je te wachten staat in de brievenbus. Mails zijn verder vrij basic zonder HTML-opmaak. De verzending is binnen 1 a 2 werkdagen zoals vermeld op de site. Mijn testbestelling was na exact 14 dagen in huis.

Account en klantbinding

Je account is zonder al te weinig poespas, maar wel erg leeg. Veel onderdelen zijn erg leeg, zelfs na een order zie ik geen adres staan bij mijn adressenlijst. Een opvallend onderdeel is coins. Hier staan al je geldelijke transacties. Alles wat je koopt wordt vanuit je coins betaald. Als je iets koopt maak je dus zonder dat je het misschien door hebt eerst geld over naar de coins overzicht en dan betaal je van daaruit. Niets geheimzinnigs, maar meer een administratief iets. Waarschijnlijk omdat ze op deze manier ook tegoeden en spaarpunten zo makkelijk in het systeem kwijt kunnen. Wat ook mooi is, is de eerder genoemde foto van je pakket die je kan vinden bij je order. Zeker een pluspunt. Verder zijn er punten te verdienen per review en order, wel vreemd is, is dat je deze niet hier terug kan vinden. Ik kan ze naast de help eigenlijk helemaal niet terug vinden, dus misschien moeten we dit maar als niet bestaand zien?

Support en community

Support is vrij standaard, maar zonder chat. Dat is opvallend, want veel andere webshops hebben dit wel. Reacties via mail zeggen ze snel te doen, dus dat verzacht dit gemis. Er is een forum waar je eventueel vragen kwijt kan. Daarnaast is Buyincoins actief op social media zoals Facebook, Twitter en Pinterest.

Buyincoins

Buyincoins
7.2

Website

8/10

Assortiment

8/10

Orderproces

9/10

Account en klantbinding

7/10

Support en Community

7/10

Voors

 • Foto van je pakket
 • Gratis verzending

Tegens

 • Puntensysteem?

3 thoughts on “BuyInCoins

 1. Pindaman

  Website

  8.60

  Assortiment

  9.00

  Orderproces

  4.70

  Account en klantbinding

  7.10

  Support en Community

  7.00

  Ik heb er eerder wat besteld,en dat ging erg vlug. Ik dacht binnen 14 dagen. Nadeel is dat je er niet met Ideal kon/kan betalen.

 2. MistyWaters

  Website

  7.40

  Assortiment

  7.50

  Orderproces

  8.30

  Account en klantbinding

  8.00

  Support en Community

  0.00

  Heb twee draadloze laders besteld. Was de goedkoopste volgens chinaprices.us. Products was helemaal in orde en het pakketje was super snel in huis. Binnen 10 dagen in huis. 30 november besteld, 8 december in huis. Toppie. Website lekker overzichtelijk en in je account netjes de orderstatus vermeld. Mails over status ook duidelijk. Weinig opmaak, maar duidelijk.

 3. PJ2012

  Website

  7.80

  Assortiment

  8.00

  Orderproces

  8.00

  Account en klantbinding

  7.80

  Support en Community

  0.00

  Heb een klein verloopstukje besteld. Snel de mails binnen en met overzichten, prima dus. Geen verzendkosten en binnen 2 weken in huis. Toppie!

  PS: Ze waren ook nog eens de goedkoopste volgens de zoekmachine :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *